"Арабските страни ще се съюзят с Израел срещу Иран и "Ислямска държава"

OFFNews 02 октомври 2015 в 14:54 7195 7

Арабските страни се сближават с Израел с цел да се изправят срещу Иран и „Ислямска държава“. Но най-тясната връзка е била и ще бъде със САЩ. Това обяви през ООН израелският премиер Бенямин Нетаняху.

70 години след убийството на 6 млн. евреи иранските лидери се заканват да разрушат страната ми, да унищожат моя народ, заяви Нетаняху, като подчерта, че представителите на международната общност в ООН не са реагирали по никакъв начин.

„Пълно мълчание. Оглушително мълчание“, каза израелският премиер и самият той запази мълчание в рамките на 45 секунди.

Нетаняху продължи речта си с нападателно обръщение към иранските лидери. „Планът ви да разрушите Израел ще се провали. А на ООН ще кажа: каквито и резолюции да приемате в тази зала, каквито и решения да взимате в столиците си, Израел ще направи всичко, което трябва, за да защити държавата и народа си".

Може би ще бъдете по-склонни да направите нещо, ако има заплаха за вашия квартал, каза още той, като допълни, че иранските междуконтинентални балистични ракети са предназначени за Европа и САЩ.

По повод конфликта с Палестина Бенямин Нетаняху подчерта, че палестинците отказват да сложат край на конфликта и да приемат окончателен мир с Израел. 

Махмуд Абас трябва да спре да разпространява лъжи за Храмовия хълм. Той не ви казва, че неговите хора използват джамията Ал Акса да съхраняват експлозиви, с които да атакуват израелците. Израел е този, който защитава Храмовия хълм и джамията. Израел е този, който защитава светите храмове и на християните, и на мюсюлманите. Израел е този, който гарантира тяхната безопасност. Израел не защитава себе си, той защитава вас, коментира премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика