Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява

OFFNews 05 ноември 2023 в 17:16 1417 0

Красимир Анев

Снимка Архив

Европейския шампион по биатлон Красимир Анев

Състоянието на европейския шампион по биатлон Красимир Анев се подобрява, съобщава в изявление личният му треньор Георги Фъртунов. Той споделя, че Анев вече е буден и реагира с жестове, но не може да говори, защото е интубиран, предаде БНТ.

"Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а г. Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови", коментира Фъртунов.

Красимир Анев се простреля с личното си оръжие на 1 ноември край язовир "Дренов дол". Куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. След инцидента той беше откаран в "Пирогов" с опасност за живота, а по-късно бе преместен във Военномедицинска академия. По-рано днес е бил опериран и вече стабилизиран. 

Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади.

Говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова обясни, че разследването е в начален етап, работи се по множество версии и предстои назначаването на съдебни експертизи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика