ПСЖ и Реал Мадрид не излъчиха победител на "Парк де Пренс" (обзор)

Деян Спасов 22 октомври 2015 в 13:28 2016 0

Анхел ди Мария в единоборство с Каземиро в кадър от нулевото равенство на "Парк де Пренс". Снимка: ESPN

Пари Сен Жермен и Реал Мадрид завършиха 0-0 в най-очаквания сблъсък от снощните мачове в Шампионската лига.

Двата тима не успяха да си отбележат гол пред над 46-те хиляди зрители по трибуните на ст. "Парк де Пренс" в Париж. Треньорът на френския шампион Лоран Блан бе заложил на Едисон Кавани и Златан Ибрахимович в нападение, но без резултат. Лукас Моура замени Кавани в 66-ата минута, а Ибрахимович беше неузнаваем, въпреки че остана цял мач на терена.

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не успя да покачи головата си сметка в най-престижния клубен турнир, като пред него се откриха 2-3 добри възможности за гол. След снощи португалецът остава с пет гола след първите три мача от група "А".

В другия двубой от групата шведският Малмьо записа първи три точки, побеждавайки у дома Шахтьор Донецк с 1-0. Ценното попадение отбеляза капитанът Маркус Берг. Украинският Шахтьор от своя страна остава без вкаран гол дотук и с осем допуснати логично заема последната позиция в класирането. Малмьо пък е здраво стъпил на третото място, даващо право на 1/16 финал в Лига Европа.

В другите мачове Астана на българския наставник Станимир Стоилов допусна сериозна загуба в Мадрид с 0-4 от местния Атлетико на старши треньора Диего Симеоне. В другия двубой от група "C" Галатасарай победи с 2-1 като домакин португалския Бенфика.

Манчестър Сити се добра до много важен успех у дома също с 2-1 над носителя на Лига Европа Севиля. В герой за Сити се превърна най-скъпата покупка в историята на тима младият белгиец Кевин де Бройне, който отбеляза в 91-вата минута на срещата.

По тази начин "гражданите" вече заемат второто място и са само на една точка зад лидера в група "D" Ювентус - финалист от миналия сезон на надпреварата.

Другият гранд от Манчестър - Юнайтед стигна едва до равенство 1-1 като гост на ЦСКА Москва. Домакините поведоха в 15-ата минута чрез Сейду Думбиа, а в 65-ата Антони Марсиал бе точен за "червените дяволи".

Всички резултати след снощните двубои от Шампионската лига:

Малмьо 1-0 Шахтьор Донецк
ПСЖ 0-0 Реал Мадрид
ЦСКА Моква 1-1 Манчестър Юнайтед
Волфсбург 2-0 ПСВ
Атлетико Мадрид 4-0 Астана
Галатасарай 2-1 Бенфика
Ювентус 0-0 Борусия Мьонхенгладбах
Манчестър Сити 2-1 Севиля

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!