Гришо е на 1/8-финал на Australian Open след 5-сетова битка с Багдатис

Деян Спасов 23 януари 2015 в 05:40 6216 0

Григор Димитров надделя над Маркос Багдатис в петсетов "трилър" от третия кръг на Откритото първенство на Австралия, игран на корт №3 в Мелбърн.

Най-добрият български тенисист спечели своето място в следващата фаза след 3 часа и 32 минути игра и 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.

В първия сет двамата играчи предложиха качествен и равностоен тенис. Агресивната и в същото време прецизна игра на Багдатис в добавка на мощните му сервиси определено затрудниха Григор. Българинът много често допускаше и двойни грешки. Кипърецът успя да пробие в деветия гейм на частта, след което сервира за спечелването й и успя, подкрепян от силните възгласи на сънародниците му в публиката – 6:4.

Вторият сет започна по по-различен начин. Григор, от суеверие или просто защото му убиваха, смени обувките си и сякаш смени и настройката си за мача. От друга страна, темпото в сервисите и нивото в отиграванията на Багдатис спаднаха и се отвориха доста повече шансове за Димитров, от които той се възползва – 3:1 за българина след пробив в четвъртия гейм. В следващия сервис гейм пробивът беше затвърден – 4:1. В седмия гейм Гришо изстреля начален удар със скорост 230 км/ч, с който зае 3-то място при най-силните сервиси в турнира дотук. Сетът бе затворен със самочувствие от Григор при подаването му за 6:3.

В третата част най-добрият български тенисист отново започна трудно да вкарва първите си начални удари. В резултат на това Багдатис понатрупа самочувствие и взе сета – 6:3.

Гришо се съвзе, а 29-годишният кипърецът вече започна да усеща умора и резултатът беше изравнен – 6:3.

В последния сет нервите на Григор все пак издържаха и след три мачбола хасковлията затвори сета с пробив при 6:3 и спечели трудния мач.

Българинът игра за седми път срещу кипърския представител. Той продължава да бъде категоричен победител в сблъсъка след шест победи и само една загуба.

До момента в първите кръгове на турнира Димитров преодоля последователно Дъстин Браун и Лукаш Лацко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки