Зарков: Президентството е единствената бариера пред пълното поемане на властта от Пеевски

OFFNews 30 януари 2024 в 16:46 2443 1

Крум Зарков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Крум Зарков

Съветникът на президента по правни въпроси Крум Зарков заяви, че между пълното поемане на властта от Делян Пеевски стои само една бариера и това е президентството.

"Това си пролича по повод на избора на конституционни съдии", заяви пред БНР Крум Зарков на въпрос за атаката на Пеевски по президента Румен Радев. Според Зарков Пеевски се държи толкова остро, защото той е човекът, който има най-много интерес сглобката да се задържи.

По думите на съветника на президента т.нар. "сглобка" е разклатена от корупционния скандал "Чаталджагейт" и трудната ротация на правителството, която предстои.

"В тази обстановка Пеевски върши работата на всички, които участват в това мнозинство, като се опитва да измести фокуса по познатата система - да замести истинския корупционен скандал с фалшив и да припомни общ враг, който сглобката има в лицето на президента Радев. Конституционната промяна и изборът на конституционни съдии му дадоха повод да го направи", каза Зарков. 

Крум Зарков заяви, че лидерите на "сглобката" подкрепят Пеевски в битката му с президента. "Това, че мълчат е достатъчна подкрепа", категоричен бе Зарков.

Той коментира, че е нормално политиците да забравят за списъка Магнитски, защото ключова част от това управление очевидно е Делян Пеевски. "Няма как да не го забравят, иначе няма как да се случи сглобката", добави Зарков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!