В МВР са постъпвали сигнали срещу президентството

OFFNews 30 януари 2024 в 15:42 2861 0

Живко Коцев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Главният секретар на МВР Живко Коцев

В Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу президентството. Докладът ще бъде готов още днес, като данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство.

Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев в Шумен за размяната на обвинения между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев от последните дни. 

Живко Коцев коментира, че в различни служби на вътрешното ведомство са постъпвали сигнали по отношение на президентството.

"Предварителните сведения потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам да ми се представи окончателен доклад, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава можем да дадем пълната информация за какви случаи, за какво се касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение", обясни Коцев, цитиран от БНТ.

По думите му сигналите са отработвани, извършвани са проверки и са докладвани в прокуратурата. "Това е мое предположение, но такава е логиката", каза той. 

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини министри на президента в злоупотреби с обществени поръчки и далавери с имоти. Тя обясни, че левицата е подавала жалби, а адресати са Софийският градски съд, Софийска апелативна прокуратура, бившият главен прокурор Иван Гешев и и.д. главен прокурор Борислав Сарафов. Нинова каза, че сигнал е изпратен и до ВСС, тъй като прокуратурата не реагира в сроковете, заложени в закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика