Реформаторите избират председател през септември, единствен кандидат е Радан Кънев

OFFNews 07 август 2014 в 10:02 6081 17

През септември Реформаторският блок свиква конгрес, на който ще се проведе избор за председател на блока.

Това решение е взето снощи, след среща на председателите на петте формации, които влизат в РБ - БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД и СДС, става ясно от профила на Стоян Радев в социалната мрежа, който е член на Гражданския съвет на блока. 

Сред останалите взети решения са и това блокът да се ръководи от оперативното ръководство и да се консолидира в "единен политически субект", който да се яви на парламентарните избори на 5 октомври. 

Към момента единствената издигната кандидатура за председател на РБ е тази на Радан Кънев.

Взетите решения са: 

1. Председателите на петте партии от РБ препотвърждават единството на Блока и волята на своите партии за съвместно участие на предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври.

2. Председателството на РБ поема оперативното ръководство на политическия съюз.

3. Свиква съюзен конгрес на РБ в първата половина на м. септември за избор на Председател на РБ.

4. В срок до съюзния конгрес и съгласно решение от последното заседание на Гражданския съвет на РБ да се изготви план за консолидация на РБ по посока на създаването на единен политически субект.

5. РБ започва разговори за разширяване на политическия формат на Блока за явяване на предстоящите извънредни парламентарни избори.

6. Във връзка с изпълнението на настоящите решения да бъдат извършени промени в учредителното споразумение на РБ.

Превръщането на блока в единна политическа формация и свикване на конгрес, на който да бъде избран председател, беше предложение на именно на Гражданския съвет. В писмо, разпространено до медиите, членовете на съвета настояват незабавно да се избере един председател на блока, като номинират за поста лидера на ДСБ и доскорошен говорител на РБ Радан Кънев.

Дотук се стигна, след като Радан Кънев подаде оставка като говорител на блока. Тогава той посочи няколко мотива за решението си, като акцентира върху влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ върху Реформаторите. Това според десния лидер е пагубно за коалицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!