Нинова за сглобката: Триглавата ламя дели държавата на три

Йорданка Веселинова 06 декември 2023 в 13:33 1070 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Корнелия Нинова

"Като някаква триглава ламя трите партии са отворили уста, за да погълнат цялана държава."

Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя разкритикува ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ, че блокират работата на парламента, за да се договарят за постове и пари. Изказването ѝ идва на фона на дадената втора за деня почивка от 30 минути, която по традиция продължава много по-дълго. От началото на пленарния ден не имало нито едно гласуване по същество, като депутатите все още са на първата точка от дневния си ред. Междувременно Борисов и Пеевски се скараха пред медиите на некоалиционните си партньори, като лидерът на ГЕРБ дори заплаши, че който пипа Пирогов, пада от власт.

По-рано се проведе и извънредна енергийна комисия, по време на която бяха отхвърлени законопроектите за отпадане на дерогацията за руски петрол със заявката, че те все пак ще влязат в зала утре. Това обаче, според Правилника на НС, е невъзможно.

Според Корнелия Нинова управляващите не се интересували нито от бюджета, нито от данъчните закони, което било агония за държавата.

"Сега регулаторите си делят на три. Тези регулатори са независими и не тряба да регулират отношенията във властта. Гледаме разпределяне на порции. Държавата се дели на три. Това е блокаж и агония за държавата", каза лидерът на Столетницата.

Тя заяви, че заради едно уволнение в Пирогов цялата държава блокира. По думите ѝ това ще се случва и при всяка следваща рокада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

06.12 2023 в 15:42

Не знам дали и доколко триглавата сглобка дели държавата, ама със сигурност мракобесната пропутинска банда работи по посока цялостното унищожаване на тази държава като независима и демократична и сбъдване на лелеяната им отколешна мечта за превръщането й във васал на Русия. На два пъти не са успели да ни предадат във владение на СССР, а сега пробват за трети път и имат наглостта да говорят за триглави лами. Вероятно виждайки себе си в огледалото на историята, където сега се оглежда чудовище с ликовете на Радев, Копейкин и Нинова.

1730

1

Ivan

06.12 2023 в 14:06

Каке, ама ти забрави ли управлението на БСП-НДСВ-ДПС?!?!!! Монархо-комунизъм с привкус на османско присъствие. Колкоглава бе тогава ламята? Крадяхте и със зад....те си, така както и кърджалия не беше крал! Скандали с окрадени евросредства от министерства, комитети и общини....Де гиди, дърта лисица! Въртиш се около курника, ама те не пускат вътре. И за това стана "Честна и Принципна"! Що ти знае и на теб гъдулката, клисугерице дърта!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки