Мая Манолова не казва кой й е дал информацията за "Костинброд"

OFFNews 10 септември 2014 в 18:26 3404 17

Снимка bsp.bg

Факт е, че подадох сигнал за "Костинброд", но не до някоя медия или журналист, а до главния прокурор. Факт е, че на следващия ден главният прокурор извърши проверка във въпросната печатница. Факт е, че моят сигнал беше потвърден и се намериха не 350 000, а 480 000 бюлетини. И също така факт е, че след започването на тази проверка на мястото на събитието се появи Бареков.

Това каза пред bTV социалистката Мая Манолова по повод твърденията на журналистката Маргарита Михнева.

Вчера Михнева заяви: "В случая „Костинброд" има надпечатани 350 000 бюлетини. ДАНС и прокуратурата не само, че са знаели, а са следели този процес. В последния момент зам.-председателят на ДАНС Димитър Йорданов изнася тази информация на Мая Манолова. Тя веднага я занася до Бареков, който в събота, в деня за размисъл, гръмва с този факт"

Манолова определи твърденията на Михнева като смешни, но не съобщи кой й е дал информацията за "Костинброд".

И фактите, и причинно-следствената връзка между тях, са изкривени в твърденията на госпожа Михнева. За всеки гражданин, който има поне малко памет, е ясно, че по време на управлението на ГЕРБ, заместник-председателите на ДАНС се назначаваха от правителството и от премиера Бойко Борисов. Така че самата идея, че кадър в службите и то на такава висока позиция – заместник-председател, назначен от Борисов, ми дава информация, е смехотворен, каза днес Манолова.

Според мен е важно да се каже, че ако има изтичане на информация от ДАНС, със сигурност това не се случи преди "Костинброд", това се случи месец по-късно, когато цялото дело беше извадено от ДАНС и изпратено една нощ до пощенските кутии на няколко журналисти, след което последва проверка в ДАНС и може би този господин – заместник-председателят на ДАНС, е освободен по-късно. Това, което трябва да се знае тогава за Костинброд, че в резултат на подадения от мен сигнал и на бързата реакция на прокуратурата, тази злоупотреба, която беше подготвена с тези 480 000 бюлетини, не можа да се случи, което беше целта на моето действие, заяви още Манолова.

Аферата на тези избори се казва "Близнашки", премиерът е политически агитатор на ГЕРБ, това правителство е на ГЕРБ, категорична е тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!