Костадинов сам се е припознал в образа на Копейкин, твърди председателят на НС

Ружа Райчева 03 юни 2022 в 21:45 6277 7

Снимка БТА/Минко Чернев

На 1 юни Искрен Митев направи едно изказване от трибуната, в което не спомена нито един народен представител по име. Както каза после и г-н Костадинов: използва руски класически литературен герой. Г-н Костадинов се припозна в това изказване, а след това - както каза и той - тръгнал да защитава своята чест, като очевидно търси физическо съприкосновение.

Това заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Никола Минчев по повод сблъсъка между лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и депутата от ПП Искрен Митев в пленарната зала. Тогава Митев заяви: "Поне едно нещо ми стана ясно по време на тези обсъждания: че г-н Копейкин измами хората и си купи къща с техните пари...". След това изказване Костадинов се опита да вземе думата и когато му бе отказано, той отиде при Митев и между двамата се стигна до кавга.

После Костадинов даде брифинг в НС, на който заяви, че ако "хората четяха руска литература, щяха да знаят, че Копейкин е положителен герой от разказ на Николай Гогол."

Особено неприятно е, че случката се е развила в пленарната зала пред погледа на деца, дошли от Петрич по повод Деня на детето, отбеляза председателят на парламента.

"Г-н Костадинов изгражда своя политически образ изцяло върху провокацията и бих казал, че се храни от провокацията. А в този случай се оказва, че всъщност и малка провокация, в която дори не е споменат поименно, го вади от рановесие", заяви Минчев тази вечер пред БНТ.

Председателят на НС коментира и случката със селфито със среден пръст на депутата от ПП Христо Петров - Ицо Хазарта:

"Ицо Хазарта показа своето отношение към действието, което колегите от ГЕРБ направиха: вдигнаха предварително подготвени листове, на които пишеше "Оставка!", докато изслушвахме Калина Константинова. Все пак опозицията може да поиска оставката ѝ, но да вдигаш транспарант в НС - не е най-подходящият начин. Ицо Хазарта също понесе наказание за това, обсъдихме този казус и мисля, че е затворена страница."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

7

случайно прочетох

04.06 2022 в 12:01

Минчев се справя чудесно!
А Искрен Митев ме възхити с хващането на вратовръзката на Копейкин, застанал над него! :–)))

2910

6

ivenco

04.06 2022 в 09:56

Е па верно е.Гледах цирка,така беше. :)

3714

5

GB

04.06 2022 в 09:46

Копейки - положителен герой, а наш копейкин се разпознава в него и реагира с провокация...
Странна реакция към положителния герой на Гогол.

-5531

4

Ран Босилек

04.06 2022 в 07:42

Съда ще се произнесе и за обвинението за имотите и за изказването.

9347

2

Анализи

03.06 2022 в 23:00

Има едно неписано правило: Колкото си по-прост , толкова си по- нагъл, което важи с пълна сила за нашенския Копейкин.

10298

1

AntiZ

03.06 2022 в 22:35

ако "хората четяха руска литература, щяха да знаят, че Копейкин е положителен герой от разказ на Николай Гогол."А този цървул дали знае, че Гогол е украинец?