Йордан Терзийски: Връщат се практики от 44-ото НС, крият се министри

Кристиан Вигенин поиска извънредно изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев за убийството на серж. Петър Бъчваров

Йорданка Веселинова 08 ноември 2022 в 12:05 1136 0

Архив

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Кирил Петков, Йордан Терзийски, Христо Петров

Връщат се практиките от 44-ото Народно събрание и се крият министри, заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски от трибуната на НС.

Той обвини зам.-председателя на парламента Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, който миналия петък заяви, че на днешното извънредно заседание ще се довърши работата по Правилника на НС, а след това ще се се проведе и отложеният парламентарен контрол. Миналата седмица изслушването на министрите бе отменено, като вместо това депутатите върнаха на първо четене хартиената бюлетина.

Освен това предвиденото изслушване на енергийния министър Росен Христов, по искане на ГЕРБ-СДС, така и не се проведе - той уведоми депутатите, че поради служебен ангажимент няма да може да присъства в зала. Същото се случи и днес - той изпрати писмо до парламента, в което обявява, че е на работно посещение с президента Румен Радев.

Заради това Терзийски заяви, че министрите се крият от парламентарния контрол, а Правилникът за организацията и дейността на НС продължава да се нарушава. 

Росен Желязков отговори, че утре ще решат дали в петък да се проведе парламентарен контрол, който да продължи не три, а шест часа.

Междувременно Кристиан Вигенин поиска извънредно изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев за убийството на серж. Петър Бъчваров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews