Иван Таков: Отново ще възстановим счупената плоча на ПСА

OFFNews 18 август 2023 в 13:36 1610 6

Иван Таков

Снимка БСП-София

Иван Таков

Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад удобния им параван "израз на мнение".

Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков, след като провери резултата от поредното нападение върху паметника на съветската армия в Княжеската градина. Лидерът на столичните социалисти отчете бързата и професионална работа на органите на реда, които не са допуснали този инцидент да доведе до фатални последици. Иван Таков добави, че очаква виновните за престъпното деяние да бъдат справедливо наказани.

"Ние ще следим много внимателно как ще се развие този процес. Настояваме неофашистите да бъдат сурово наказани, заяви той. - Колкото до счупената плоча, ние отново ще я възстановим. Писмото ни с искане за разрешение за това вече е входирано в Областната управа, а новата плоча е поръчана. Този път ще бъдем много по-бързи, тъй като след първото й ремонтиране имаме подготвен камък и майстори".

Иван Таков обвини директно кмета на район "Средец" Трайчо Трайков и на София Йорданка Фандъкова в подстрекателство за тези вандалски прояви върху ПСА. 

"Докато има такива безотговорни провокатори в политиката, като Трайчо Трайков, разделението в обществото ни ще расте. Докато има страхливи политикани, като Йорданка Фандъкова, фашистките прояви по улиците на София ще се множат не с дни, а с часове, коментира лидерът на БСП - София. - В едно обаче кметът Фандъкова е права - тези неофашистки прояви са част от предизборната кампания. Но от кампанията на десните. Те друго няма какво да направят. Паметникът на Съветската армия е техният капацитет. Пак ще кажа, че те в неговата сянка се крият. А вандалските прояви срещу монумента вече ги броим за статистика. Те сквернят паметта, ние чистим след тях. Те рушат, ние градим. Това е огромната, колкото цяла галактика, разлика между нас и тях". 

Иван Таков беше категоричен, че Градският съвет на БСП - София няма да позволи на шепа агресивни и кресливи безпаметни да се гаврят с историята. "Няма да допуснем злодеите да изопачават и да си присвояват миналото ни, добави той. - Ние знаем, че те само това могат. Те бъдеще не могат да ни предложат. А ние знаем също, че с фашизма се воюва, а за свободата се мре". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

18.08 2023 в 15:34

И това комунистическо изчадие защо не си занесе МОЧА в Мездра, откъдето е допълзял дядо му?

1042

5

danvan

18.08 2023 в 14:57

Като говорим за шепа хора, дали БСП ще има над 4% на следващите избори?

4638

4

Того

18.08 2023 в 14:13

Мръсната комунистическа предателска сган ще възстанови окупационния монумент.

2900

3

genchbench

18.08 2023 в 14:09

На Янчо Таков чедото, ще мре за "свободата"... коя свобода - руската ли?

Смяяях...

-529

2

6екеr4о

18.08 2023 в 14:01

Голем герой, големо нещо! Щял да мре заради МОЧА!?!

Дълги години му гледах мазната физионимия из общината и мога да твърдя уверено, че е готов мазно да влиза във всякакви схеми, а родословието му е безпредметно да бъде коментирано...

1000

1

cunimi cu

18.08 2023 в 13:51

Аз ще те опъна ,а ти си въстанови халката.Това е за този педал за когото е статията.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика