Историята за шеф на БНБ ''прилича на мелодрама с елементи на сапунен сериал'', според Трифонов

OFFNews 10 април 2022 в 12:46 2259 2

"Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама с елементи на сапунен сериал. В България има закони, най-добре е те да се спазват. Всичко останало са емоции и фантазии", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук.

Причината за думите му са призивите първо на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и впоследствие на вицепремиера Корнелия Нинова кандидатурите за гуверньор на БНБ да се оттеглят. Според Нинова премиерът Кирил Петков е готов да изтегли неговата кандидатура, но от ИТН "не мърдат". 

Кандидатите са двама - Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" и Любомир Каримански от "Има такъв народ". По-рано днес Настимир Ананиев от ПП дори попита дали "това за господин Каримански детската мечта ли им е? За мен е важно да има единна кандидатура в коалицията, това може и господин Каримаски да е, но защо е това бързане, аз не разбрах - това създаде напрежение".

Слави Трифонов написа, че "няма абсолютно никаква причина" да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански.

"Защо казвам това през фейсбук? Защото явно някои хора от дума не разбират и създават напълно излишен шум в медийното пространство. Няма да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански - той е добър специалист и достоен кандидат.

И парламентът ще реши. Такъв е законът", допълни той.

Днес управляващите се събират на извънреден коалиционен съвет заради БНБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

10.04 2022 в 14:09

В която мелодрама с елементи на сапунен сериал Трифонов е с основна действаща роля.

-60

1

офф бее

10.04 2022 в 13:10

"...мелодрама, с елементи на сапунен сериал", но допълнена със селски инат, тотална неспособност за работа в екип и мутренско мислене. "А ти като какъв се явяваш предлагач" - нито си в парламента, нито си в правителството.
Цъкай си фейса и си гледай кабеларката...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews