Георгиев: Картите за ученици и студенти поскъпват за ЧНГ, ако СОС не проработи

OFFNews 15 декември 2023 в 09:31 1171 1

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от 1 януари, защото Спасителите на София така я спасиха, че блокираха напълно работата на общината. 40 000 ученици и над 22 000 студенти ще плащат такса „спасение“ от 5 лева месечно, т.е. картите им ще са с 5 лв. по-скъпи от сегашните. 

Това написа общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев, който бе и председател на предишия СОС. 

В началото на 2023 г., когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме мерките за подкрепа на гражданите заради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за ученици и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от държавата в периода 1 февруари – 31 декември 2023 г. Този срок изтича след 17 дни, обяснява Георгиев. 

Намалението, което гласувахме, беше на месечните карти от 20 лв. на 15, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв., припомня той. 

От текста става ясно, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС са подготвили предложение за продължаване на мерките за подпомагане на ученици и студенти и през следващата година, с компенсация от общинския бюджет.

Това решение обаче не може да бъде нито обсъдено, нито прието заради липсата на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава вече втори месец, заради липсата на лидерство, заместено от Его в грандиозен размер. Какво още трябва да се случи, за да започнат да работят спечелилите изборите ПП-ДБ-СС? Махането на ПСА отложи червената сватба, на която в понеделник кмета Терзиев щеше да кумува. Как обаче ще отложат решаването на поредната криза?, пише още Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

15.12 2023 в 10:39

А лично Георги Георгиев за какво е там? Защо не предложи някакъв формат да заработи общинският съвет, както днес чух по телевизора, че е станало в Сливен. Толкова долнопробно и обидно за младите граждани на София е да си въобразяваш, че с такива пошли изяви за цената на техните карти ще спечелиш нещо.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика