Депутати за 3 дни: Двама нови народни представители в ПП и ИТН

Йорданка Веселинова 27 юли 2022 в 10:35 1522 0

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Пленарна зала

Двама нови народни представители влизат в парламента. Днес Жеко Дандаридов се присъедини към групата на ПП, а Анита Коцелова - към ИТН.

Двамата депутати обаче ще са в парламента само няколко дни, тъй като преди минути БСП обяви, че връща мандата неизпълнен и следва 47-то НС да бъде разпуснато.

На мястото на Георги Гвоздейков от ПП, който напусна парламента миналата седмица, днес депутат стана Жеко Дандаридов. Той бе последен в сливенската листа на "Продължаваме промяната", но става депутат, след като всички преди него са подали декларации към ЦИК да не бъдат избирани за народни представители.

ПП с един депутат по-малко. Георги Гвоздейков напусна след 2-часов дебат

Анита Коцелова пък влезе в НС на мястото на Виктория Василева, която преди няколко седмици напусна както ИТН, така и парламента.

Виктория Василева напусна парламента

Коцелова бе депутат от ИТН в 46-то НС. За този период тя не направи нито едно изказване от трибуната на парламента. След това Коцелова бе зам.-областен управител на Благоевград. На 10 юни тя е освободена от тази длъжност със заповед на премиера Кирил Петков. Малко по-късно тя бе възстановена на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews