Денков: Планира се пътуване на българска делегация до САЩ и в това няма нищо ненормално

OFFNews 01 февруари 2024 в 18:27 1434 3

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

"Планира се пътуване на българска делегация до САЩ и в това няма нищо ненормално". Така премиерът Николай Денков коментира обвинението от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че "огромна делегация от 30-40" души ще лети към САЩ.

Денков допълни, че е много изненадан, че някой поставя под въпрос дали премиерът или вицепремиерът ще планира пътуване до Щатите. 

"Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение за подкрепата за Украйна", каза още премиерът след края на днешното заседание на Европейския съвет в Брюксел. 

Той е провел разговори относно приемането на България в еврозоната с премиерите на Германия, Нидерландия, Словения, Финландия.

"Част от тях са от най-предпазливите по отношение на бюджетите. Разказах им как изглежда фискалната картина на България - ниският външен дълг, ниският дефицит, очакваме инфлацията да бъде по правилата на Маастрихт до края на годината и ще имаме подкрепа от тези държави, когато дойде време за обсъждане", добави Николай Денков.

В ЕК е започнал сериозен разговор за това как трябва да се преструктурира земеделският сектор, коментира Денков по повод продължаващите фермерски протести, част от които се пренесоха и пред сградите на евроинституциите в Брюксел.

По думите му темата за структурирането на земеделския сектор е поставена на обсъждане: "Първо председателят на комисията даде информация за вчерашните решения, за дерогацията по отношение на непреработваема земя, за това, че има горна граница на вноса на стоки от Украйна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

3

Trabajo

01.02 2024 в 21:42

ей предния,

чиба да сервираш фъстъчки на туловището, докато превозва "бистришките тигри" с правителствения самолет.

немаш работа да пишеш за нещо морално и нормално.

мутропитек с мутропитек.

3700

2

опетков

01.02 2024 в 19:51

Няма нищо ненормално, но има много неморално. Разбрахме, че ППейци са се бръкнали (може би от държавната хазна) едни 100 000 долара, за да уредят снимка на академика с президента Байдън.

1020

1

PlamenIv54

01.02 2024 в 19:04

За да бъде спокоен Борисов предлагам заминаващите да обещаят, че няма да водят кученце за омилостивяване на тамошните власти. И няма да заекват, че големият брат прощава грешките на малкия брат.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика