''А на мен ми брояха ядките'': Борисов заговори за разхищения в кабинета, скара се за ''надоговорени министри''

Лидерът на ГЕРБ обяви, че в София вероятно е имало "чудовищно купуване на гласове на бели якички"

Ружа Райчева 01 февруари 2024 в 10:05 5427 15

Бойко Борисов в парламента

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Бойко Борисов в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов рязко изостри реториката си към коалиционните си партньори от "Продължаваме промяната - Демократична България" - отказа им подкрепа за реформа в КЗК, обвини ги в кражба на изборите в София и обяви, че по министерствата цари "страховито разхищение" с държавни средства. 

Вчера Кирил Петков даде заявка, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) ще поискат промени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), за което днес ще търсят подкрепа от ГЕРБ. Петков определи като тревожен знак предстоящата сделка  на "Юнайтед груп" и "Булсатком", която КЗК се очаква да одобри. 

Днес в кулоарите на Народното събрание (НС) Бойко Борисов беше категоричен, че ГЕРБ и ПП-ДБ нямат договорка за реформа на КЗК. "Имаме разговори, но нямаме резултати", добави лидерът на ГЕРБ. Той отказа да коментира предстоящото решение на регулатора. 

Борисов отбеляза, че "някои колеги малко самоуверено" са започнали да мислят за ротацията, при положение, че тепърва предстои оценка на резултатите в различните министерства.

"Положението никак не е добро, както разбирам, и ще имаме сериозно разговори. Много от министрите не си гледат работа. После се срещат с партийните структури и пред тях пропагандират неща, които не са тяхно постижение", заяви Борисов. 

По думите му ПП-ДБ провеждат пропаганда с чужди постижения, което в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията. Борисов коментира, че вече има "надоговорени министри", при положение, че още не е минала тяхната оценка. 

Борисов също така каза, че някои министри са се превърнали в "партийни секретари". По-късно лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски подкрепи думите му

Твърдения за разхищения в министерствата

"Забелязвам едно пътуване из страната, чувам за подготвено пътуване към Щатите. Министри с 30, 40, 50 хиляди лева командировъчни платени - страховито разхищение в правителството! На мен ядките ми броихте, комисии правихте, а сега самолет след самолет лети! Ние нямахме кетъринг в последните години", възмути се Борисов. 

Той каза, че във въпросната "огромна делегация" към САЩ ще летят около 30-40 човека.

Обвинение към ПП-ДБ, че "откраднали" изборите в София

"Интересно колко мълчание има напоследък относно това, което чувам за изборите в София. Ако е вярно това, което съдът казва - в София сме свидетели на най-мащабното купуване на гласове. А за държавата да не говорим, там не знаем какво се случва", каза лидерът на ГЕРБ. 

По думите му, ако е вярно, че след проведена експертиза е било установено, че няма флашки и има подменени гласове в полза на Васил Терзиев, то това би означавало, че е имало "чудовищно купуване на гласове за бели якички" в столицата. 

"Там едни гласове не излизат и не се засичат, което означава манипулация на вота. Има нещо мръсно нечисто и купено и това са фактите", каза Борисов. 

Попитан защо тогава продължава да стои в "сглобката", той каза: 

"Нито на мен, нито на другите лидери е сглобката ни е любимо това, което се случва. Ние свършихме много добри работи, но в момента преди ротацията ще се направи много сериозна оценка."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1020

15

PlamenIv54

01.02 2024 в 19:09

Наглостта на тулупа е безкрайна. Лъже се, че сме го забравили.

2073

14

Johnny B Goode

01.02 2024 в 18:05

Абе като гледам какъв свински врат си опраскал, едва ли си останал без ядки. А и баба Меркел то даваше половината от пържолата си по врем на обядите в ЕС.

2550

13

alfakentavur

01.02 2024 в 13:08

Ето такива:

https://i2.offnews.bg/events/2024/02/01/817137/phpfh6ubf_559x345.jpg

Които стоят и си бъркат в носа, докато Народното събрание отдава почит на жертвите на обявение за престъпен със закон режим 44-89 г.

Логиката е нещо, което за тебе е по-страшно и от ПП/ДБ.

2550

11

alfakentavur

01.02 2024 в 12:29

А комунистите, които подкрепяш, никога не са се гаврили с хората. От 9 септември 44 година та чак до по-предишния ви вожд Жан Виденов се държаха с хората по-добре от всички

1000

10

Foo

01.02 2024 в 12:20

Прав си Баце, понеже мисирките-джурналисти "забравиха" полета на бистишките ти тигри (и не само това), сега раздухват темата (30-40 души делегация) - друго си е да кацнеш в САЩ с шишкото с жълтата торбичка

17439

9

мнение от IP

01.02 2024 в 12:10

Според мен Борисов казва: " Няма да променяме регулаторите, преглътнахте Атанасова, сега ще ви избутаме лекичко отвсякъде и ние си взимаме властта и всичко ще е постарому и ще си е топ. С дружни усилия с ДПС ви гушнахме и сега ще ви удушим."

2550

7

alfakentavur

01.02 2024 в 11:43

Нали ти не си от предадените избиратели? Какво ти пречи сглобката? М?
 
X

Да помогнем на украинските деца!