Борисов: Заради дерогацията може да падне кабинетът. Ограбени сме с милиарди, а те късат ризи

Ружа Райчева 10 ноември 2023 в 13:50 5413 12

Бойко Борисов в полигон

Снимка Стопкадър Фейсбук

Бойко Борисов в полигон "Ново село"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че заради дерогацията на внос на руски петрол може да падне правителството. Той заяви, че българските граждани са били ограбени заради свръхпечалбите на "Лукойл".

"Знаят, че ограбват, късат си ризите: буквално ще падне правителството, ако се махне дерогацията! Излиза, че става въпрос за милиарди левове. Фактът е, че сме ограбени, а едни са се напечелили с милиарди. Оттук насетне не виждам политика", заяви Борисов по повод разкритията, че бургаската рафинерия, собственост на руския енергиен гигант "Лукойл", е заобикаляла забраната на Европейския съюз за търговия в държави членки с продукти, произведени от руски петрол.

Според Борисов сега е важно НАП и "Митници" да провери по какъв начин са влизали в страната транзитите с руски петрол към нефтената рафинерия "Лукойл Нефтохим Бургас". Лидерът на ГЕРБ напомни, че партията му отдавна предупреждава, че "Лукойл" се облагодетелства незаконно от дерогацията за внос на руски петрол, договорена с Европейската комисия.

На свой ред от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) са против бързата отмяна на дерогацията и предлагат това да се случи през март догодина

"Милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия". Борисов нападна Лукойл

"Докато сме управлявали ние, половината петрол е бил неруски, както и трябва. В същото време се оказва, че по време на санцкии и война, когато се тупат в гръдите за своите анти-Путинови настроения, преработката на руски петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби., От джобовете на българите са измъкнати много пари", каза Борисов. 

Борисов: Дадохме монопол на Лукойл, защото не знаем какво гласуваме

По думите му отговорните за това трябва да си понесат последствията. Борисов напомни, че утре ГЕРБ имат Национален съвет във Велико Търново, на който ще решат какво да правят със "сглобката". 

Днес Бойко Борисов посети учебния полигон "Ново село" за демонстрация за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО на учебен полигон "Ново село". На демонстрацията, която е част от учението "Iron strike - 2023" присъстваха и зам.-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, премиерът Николай Денков, министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланиците на държавите, които участват в многонационалната бойна група със свои военни.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че настоящото редовно правителство дължи съществуването си на напрегнатата геополитическа обстановка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

13

Анализи

10.11 2023 в 19:47

А бе кой построи руски поток с български пари. По гаден лъжльо българската политика не познава.

3811

11

Toni2019

10.11 2023 в 17:01

Въпросът е защо медиите отразяват без коментар откровените му лъжи и внушения

3811

10

Toni2019

10.11 2023 в 16:59

Не гледай фактите а го слушай какво дрънка нали си безсилна овца

3700

9

опетков

10.11 2023 в 14:36

Хайде стига с лъжите и опорките. Тръбата си е българска и печели толкова пари, че всички кретени млъкнаха опозорени. Още повече, през тази тръба може да минава газ отвсякъде, а не само от Газпром. А смешника със смешното никче нека посочи благодарение на кого "тиквата" не е в затвора. Нали шарлатаните клекнаха само и само да се доберат до кацата с меда. Некадърници с некадърници недни!

-1650

8

ob1

10.11 2023 в 14:36

Хахахахах, тиквата се сетила, че Лукойл граби... отне му само 15г. Боце, как така изведнъж катарзис? Май постъпленията в чекмеджето са секнали, май магнитите теглят в дадена посока :)

723

7

user4eto

10.11 2023 в 14:23

Кога подари милиарди на путя за тръба, що не рева.
И аз искам да падне дерогацията, искакам лукойл да продаде рафинерията на читава компания, но не може да нападаш по този начин, хората благодарение на които все още не си в затвора.

318

6

Valioka

10.11 2023 в 14:20

Тоя шашкънин няма да мирясаш, докато не влезе у затвора... Шашав човек...

135

5

Far Rider

10.11 2023 в 14:19

Нагъл като учителя си - Бай Тошо! Подари на Путин газопровод за 3 милиарда лева народни пари! Не печелим и 1 стотинка! Сега философства!

1935

4

Муню

10.11 2023 в 14:19

Нали неговия министър Злобрев си каза директно в ефир, че не атакавул Лукоил защото цената на петрола била ниска, иначе веднага щял да се задейства.
Всички са знаяли какво се случва (даже има смъртен случай зара тея нивомери) а тоя тъпак си призна в ефир. Прокуратурата удобно си спинка!
Какво се е разпенила тиквата???
Вече не му влизат пари и почна пак да кряка.
Простака си е простак -> развитие = 0
 
X

Да помогнем на украинските деца!