Бойко Борисов: Хекимян може да победи на първи тур

ГЕРБ очаква от ПП-ДБ подкрепа за кандидатите си на втори тур

Кристина Минчева 26 септември 2023 в 09:51 2801 4

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Според Бойко Борисов шансовете на кандидата за кмет от ГЕРБ Антон Хекимян са огромни, защото зад него има "много добър екип". 

"Аз мисля, че Хекимян може да победи на първи тур, все пак в синя София. Мисля, че софиянци имат възможност да избират между много ведър, много чист, много интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран, защото срастването на държавна сигурност, властта и парите, за мен е много опасна", смята лидерът на ГЕРБ-СДС.

Борисов не пожела да коментира думите на Корнелия Нинова, която нарече Антон Хекимян "къртицата на ГЕРБ в bTV".

"Айде да не коментираме госпожата. 20 пъти съм я побеждавал на избори. От партия, която се бореше да управлява, тя е доведе до пето, шесто, седмо място, или там, което е, не ме интересува", каза бившият премиер.

Бойко Борисов коментира и така нареченото коалиционно споразумение. От думите на лидера на ГЕРБ-СДС стана ясно, че то все още не е готово и според него това трябва да стане след изборите.

ГЕРБ ще подкрепи кандидатите на ПП и ДБ на втори тур на местните избори, ако не участват хора от ГЕРБ, като очаква същото в замяна. В неделя обаче Асен Василев заяви, че няма да подкрепят ГЕРБ на втори тур на местните избори. Тези думи са обезпокоили Борисов.

"Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят, "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори и ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", каза Борисов. 

Той коментира и затварянето на Руската църква, като призова тя незабавно да бъде отворена. 

"Към днешна дата службите са на президента, надявам се те да са имали достатъчно основания, когато са изготвяли документите. За мен незабавно трябва да се отвори църквата", смята Борисов. 

Руската църква беше затворена след експулсирането на трима свещеници за шпионаж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

26.09 2023 в 12:59

Робът говори за медийна свобода, но забравя, че Кошлуков е с изтекъл мандат и още е директор на националната телевизия. След Хекимян беше редно и тази тема да се отвори, но явно е забранена. И отровното трио и Боец я забравих въпреки, че ни водеха да протестираме когато още не му беше изтекъл мандата.

-1750

3

ob1

26.09 2023 в 11:08

Пак от Слънцето на републиката:
-Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!

Само дето Слънцето забравя, че вече залезе и не може да си разиграва коня (или магарето) като едно време.

17439

2

мнение от IP

26.09 2023 в 10:56

Това е смешно. А ще може ли избирателите да се приберат с "метрото на Бойко" или трябва да "одят пеш" ( по Караянчева)

1005

1

ПР

26.09 2023 в 10:08

Мокрите сънища от БанкИ.
Вчера,гледам наш Тончо,с една походка,осанка и държане,все едно вече е победил.Замаяна работа,а слънцето вече не така силно....

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews