Бареков: Оказах се вълшебник, който превръща шоумени в политици

Ива Оприкова 08 януари 2015 в 18:10 9160 17

Евродепутатът Николай Бареков

"Благодаря на хилядите честни почтени трудови хора, сред които доценти, професори, генерали и бизнесмени, които дойдоха в ББЦ без да бъдат водени от материален интерес и користни цели. Тези хора днес останаха без постове, без работа и без облаги от властта, но продължават да вярват в нашата кауза, въпреки шепата продажници, които лансирахме и за една нощ предадоха нас, нашите идеи и се продадоха за жълти стотинки", написа в емоционално обръщение в профила си в социалната мрежа Facebook лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

"Не приемам заради десетина продажници и користолюбци да бъдат обиждани десетки хиляди членове и симпатизанти, които слагат душата и сърцето си в ББЦ. Те са истинското лице на тази партия. Длъжен съм да кажа на своите избиратели, които гласуваха за ББЦ на два поредни избора, че всеки един от нашите бивши и настоящи членове, депутати, коалиционни партньори или кандидати за постове във властта, които днес плюят по ББЦ и мен персонално в разни телевизионни студия, доскоро е бил на хранилката на нашата партия", продължава евродепутатът.

"Същите тези хора, след като спряха да си получават месечните дажби, изведнъж се оказаха „осъзнали се” и чисто нови, като бебета в политиката, които видите ли са „прозрели” истината за мен и ББЦ. Апропо, ще се окажа истински вълшебник в политиката, след като за една нощ успях да превърна бивши шоумени в политици, а те, от своя страна, сега ме обвиняват, че не съм бил политик от техния калибър. Явно днешните критици на ББЦ не могат да изкарат и ден без да се отчитат на поредния си нов благодетел", завършва бившият телевизионен водещ.

В края на декември четирима депутати от партията на Бареков го напуснаха - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров. Те подадоха оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности в нея. Отцепниците обвиниха лидера на ББЦ, че води лични битки. Преди това и Росен Петров, който се водеше дясна ръка на Николай Бареков, напусна парламентарната му група и партията. Самият Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на коалицията от партии, която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група "Български демократичен център"(БДЦ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews