Легнал полицай на велоалея озадачи пловдивчани

На практика алеята не се ползва, защото се намира между двулентовите платна на натоварен булевард

OFFNews 10 януари 2024 в 14:25 2463 1

Снимка Николай Найденчовски/Фейсбук

Легнал полицай на велоалея по бул. "Хаджи Димитър" озадачи пловдивчани. Снимката разпространи Николай Найденчовски във Фейсбук групата "Вело култура".

Реновираният бул. "Хаджи Димитър" се прочу в края на мандата на предходния кмет на Пловдив Здравко Димитров като "алеята с пейките", напомня пловдивският сайт "Под тепето".

Снимката на легналия полицай предизвика удивление сред пловдивчани, ако се съди по коментарите им в социалната мрежа.

Появата на стоперите за отбиване на скоростта, познати на хората като "легнали полицаи", на велотрасе в градска среда е безпрецедентна. Вероятната причина за иновацията е да спира летящите с висока скорост водачи на електрически тротинетки.

Не е ясно колко средства са били отпуснати за нововъдението по "Хаджи Димитър", но едно е сигурно - алеята на булеварда на практика не се ползва нито от пешеходци, нито от велосипедисти, тъй като се намира между двете силно натоварени двулентови пътни платна, отбелязва "Под тепето".

"Това е един пореден пример, че тази велоалея се построи точно там, за да изгони велосипедистите от платното за движение и да се усвоят едни пари. Никаква мисъл за велотранспорт, свързаност и удобство", коментира член на групата "Вело култура".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика