Борисов още е най-добрият приятел на Асен Василев: Влезе пръв в кабинета ми, така че ще ни върви на пари

Ружа Райчева 20 декември 2023 в 12:37 2771 0

Бойко Борисов и Асен Василев

Снимка Стопкадър Фейсбук

Бойко Борисов и Асен Василев

Асен Василев пръв влезе в моя кабинет, така че ще ни върви на пари, обяви пред журналистите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе попитан дали все така е "най-добрият приятел" на финансовия министър. 

През 2013 г. Асен Василев бе министър на на икономиката, енергетиката и туризма в кратко просъществувалия служебен кабинет на Марин Райков.

Днес в кулоарите на парламента Борисов коментира предстоящите гласувания по Закона за държавния бюджет за 2024 г., заедно с финансовия министър Асен Василев и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. 

По повод приетите окончателно промени в Конституцията Борисов каза, че ГЕРБ са "изпълнили ангажимента си". По думите му сега предстои нещо изключително важно - да се приеме и държавния бюджет за догодина. 

Асен Василев каза, че най-късно бюджетът ще бъде приет утре. По думите му всички 1500 общински проекти, които са били подадени във финансовото министерство до понеделник, са включени в бюджета. 

"Данъците се събират, средства има и годината ще завърши с по-малък дефицит от заложеното за тази година. Очакваме да изпълним Маастрихтските критерии без проблем", заяви финансовият министър. 

Борисов добави, че разчита на президентът Руъмен Радев да реши темата с таксата върху "Балкански поток" за пренос на руски газ към Сърбия, Австрия и Унгария. "Унгария чака, за да махне ветото за Шенген. Надяваме се президентът бързо да издаде решението в Държавния вестник", каза лидерът на ГЕРБ. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че заедно със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, колегите от ДПС и Асен Василев са се разбрали за попълване на регулаторите да се търсят "най-добрите хора и професионалисти, обществено доказани и чисти, независимо от това кой ги предлага". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки