Заведенията искат незабавната оставка на здравния министър

OFFNews 25 януари 2021 в 20:56 5197 2

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов води лична война с нас, а не с коронавируса, заявяват в обща позиция Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Двете организации настояват за незабавната оставка на Ангелов.

"Сваляме доверието си към Вас като министър на здравеопазването. Сваляме доверието си към Вас като човек. Настояваме за Вашата незабавна оставка и извинение за нанесените невъобразими щети", пишат от СБЗ и БАЗ.

Публикуваме позицията им без редакторска намеса: 

Г-н Ангелов,

След като по-рано днес стана ясно, че от началото на февруари всички фитнес зали, молове и зали за танци ще могат отново да упражняват правото си на труд, а учениците, за които се твърди, че представляват най-голяма опасност за разпространението на вируса, отново се завръщат на присъствена форма на обучение, ние от СЗБ и БАЗ имаме няколко въпроса към вас:

1. Защо, при положение че сте уплашени от новия щам на вируса и очаквате ръст на заболелите, разхлабвате мерки? Не трябва ли да ги затегнете? За всички!!!

2. Защо не се случи очакваният ръст на заболели след коледните и новогодишни празници?

3. Защо един ресторант извън хотел е по-опасен от ресторант вътре в него?

4. Какви са доказателствата, че заведенията са по-опасни, в сравнение с всички останали сектори, които никога не са спирали работа?

5. Защо сектори, които бяха затворени по едно и също време с ресторантите, сега се отварят, а заведенията остават затворени? Това автоматично означава само две неща - или Вие сте допуснал грешка по-рано, като не сте ги затворили стъпаловидно и сте нанесли огромни финансови щети, или потвърждавате нашата позиция, че действате емоционално и неморално!!!

6. Кое Ви дава право да взимате решения, касаещи над 400 000 души, заети пряко и косвено в нашия бранш, да обричате на фалит бизнеси, градени с години, и да карате хиляди семейства и техните деца да гладуват и мизерстват?!

7. Ако случаите на Ковид-19 се увеличат, след като разхлабвате мерки, ще признаете ли, че сте сгрешили и хора са загубили живота си, заради това Ваше действие? И ще затворите ли всичко тогава?

Ако не получим конкретни и задоволителни отговори, подкрепени с факти, то това ще означава, че Вие не следвате правилата и клетвата, която сте положили като политик, министър, лекар и, не на последно място - на човек пред самия себе си. Властта, с която в момента сте облечен, видно Ви е главозамаяла и Вие превърнахте създалата се конфликтна ситуация между Вас и нашия бранш в конфликт на личностна основа. Ние не знаем, а и не ни интересуват Вашите комплекси, от които очевидно се ръководите, демонстрирате и цялото общество вижда, но те влияят пряко върху нашия бизнес! Недопустимо за един министър е да издава заповеди, които противоречат на Конституцията на Република България.

Изхождайки от горното и тъй като ние знаем, че верни отговори на зададените въпроси няма, нито ги очакваме от Вас под каквато и да е форма, сваляме доверието си към Вас като министър на здравеопазването! Сваляме доверието си към Вас като човек! Сваляме доверието си към Вас и като лекар, защото сме убедени, че нито един от нас не иска да попада във Вашите ръце и кабинет. Настояваме за Вашата незабавна оставка и извинение за нанесените невъобразими щети!

С огромно Неуважение към Вас:

СЗБ И БАЗ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

1

emanuilis

25.01 2021 в 21:56

Ефектът на повечето „мерки" е твърде съмнителен, но едно нещо е сигурно - единствено човек с големи комплекси може да обвини друг, че има някакви такива. Ходи ми се на ресторант и не ми се носи маска. Не ми се четат обаче и подобни, низки трактати върху цялата ситуация. Т.нар. „език на омразата", ползван от #МаяМа и подобни. Малко повече се постарайте и може да бъдете разбрани. Поне от мен.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика