Запали се локомотивът на влака Димитровград-Горна Оряховица

При инцидента не е имало опасност за пътниците и превозната бригада, твърдят от БДЖ

OFFNews 01 декември 2023 в 11:39 1269 1

гара
Гара Тулово.

Запали се локомотивът на бързия влак от Димитровград за Горна Оряховица. Инцидентът се е случил между гарите Змейово и Тулово, съобщават от БДЖ.

Жп композицията, която е с № 464, престоява от 07:34 ч. в участъка между двете гари поради повреда в помощния двигател за компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим.

Локомотивната бригада е реагирала своевременно. След като забелязват дима служителите на БДЖ са задействали противопожарната система на локомотива и са подали сигнал на тел. 112, уточняват от националния жп превозвач.

В момента на мястото екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по обезопасяване на локомотива.

От БДЖ са категорични, че при възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.

В композицията са пътували около 40 души, които са превозени до гара Тулово със съдействието на превозния персонал и екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от гара Тулово до гара Горна Оряховица. До този момент не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в този участък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

01.12 2023 в 13:16

От старческа немощ ще да е...
А де отидоха държавните стотици милиони субсидия...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика