За Сидеров е унизително да чака повече от час в съда

OFFNews 12 октомври 2015 в 20:02 3949 9

Депутатът от "Атака" и адвокат на Волен Сидеров - Явор Нотев.

"Волен Сидеров заяви, че е унизително за него да чака повече от един час и никой да не го информира ще има или няма да има дело. Той напусна съдебната сграда".

Това заяви пред БНТ депутатът от „Атака” и адвокат на Волен Сидеров Явор Нотев по повод днешното заседание по делото за инцидента на летище Варна.

По думите му днешното дело срещу Сидеров се е "развило по интересен начин". 

"Делото беше насрочено преди месеци, беше определен днешния ден. Господин Сидеров беше в съда в 09:15 и до 10:15 даваше интервюта, отговаряше на въпроси на многобройните медии. Към 10:15 никой още не знаеше ще има ли дело, няма ли да има", разказа адвоката. 

Той обясни, че на таблото с делата срещу това на Сидеров е пишело "чака зала", което е честа практика. Лидерът на Атака обявил, че за него е унизително да чака повече от час и напуснал сградата. Нотев и друг негов колега се явили и обяснили пред съда, че Сидеров иска делото да се гледа в негово присъствие. Въпреки това съда е дал хода на делото, при което Нотев обяснил, че няма мандат да го защитават при тези условия.

"Аз не знаех какво се случва в съдебната зала. Такъв прецедент в дългогодишната ми практика аз нямам и не съм и чувал", каза Нотев и обясни, че това е съществено процесуално нарушение.

Той разкритикува и начина, по който се води следствието за скандала, който се разигра в центъра на София в края на миналата седмица.

"Срещу кого е водено досега това производство и на какво основание? И не е ли нарушение на забраната да се върши това преди снемане на имунитета на лице, което се ползва с такъв?", попита той и заяви, че според него искането за снемане на имунитета на Сидеров е прибързано и немотивирано.

Нотев подчерта, че не може да каже дали Сидеров сам да се откаже от имунитета си. Той обаче подчерта, че през последните години всички депутати в подобно отношение са се отказвали сами и даде за пример Цветан Цветанов и Сергей Станишев.

Адвокатът определи искането на Атака за сваляне на имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров като "реакция, която се основава на закона".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика