София Кристмас Фест започва пред НДК

OFFNews 17 ноември 2023 в 07:10 895 0

Коледен фест

Снимка BSG Media

Коледен фест пред НДС ще бъде открит на 17 ноември.

Коледният "София Кристмас Фест" ще бъде открит тази вечер пред НДК в 18:30 ч.

Фестивалът се провежда за втора година и ще продължи до 17 декември, а входът за него ще е безплатен.

Пространството пред НДК ще бъде превърнато в приказно коледно градче с атмосфера на празнична магия, обещават организаторите от BSG Media.

Ръчно изработени подаръци, сладки изкушения, богатство от вкусотии, греяно вино, празнична атмосфера, разнообразна програма – ще откриете всичко, което ще направи оставащите дни до Коледа още по-специални.

На откриването тази вечер, до Кино Кабана, гостите ще могат да се насладят на огнено шоу, живи изпълнения и предколеден куиз с много награди, сред които ваучери за вечери в изискан ресторант, самолетни билети или друга туристическа услуга, книги и още много изненади. Голямата изненада за всички посетители ще бъдат изпълнители от сезон 10 на "Гласът на България".

За децата ще има специално изградени атракциони, а за техните родители кътове с разнообразна храна, както и открита сцена, на която в продължение на един месец ще се изявяват млади таланти, творци и детски формации. Една от най-привличащите атракции е холандският гранд карусел от 1840 г., претърпял четири реставрации и гостувал на най-известните Коледни базари в Европа.

Чрез арт базарите, Sofia Christmas Fest подкрепя различни местни общности, като дава поле на български изложители и възможност на посетителите да се запознаят с изработките на занаятчии и ценители на ръчното творчество и изкуства.

Фестивалът ще е и място, където всеки може да сподели своята щедрост и подкрепи две благотворителни инициативи. От 17 ноември до 19 ноември Сдружение "Деца с Онкохематологични заболявания" ще продават ръчно изработени сувенири и аксесоари, чрез продажбата на които те осигуряват част от нужното финансиране на множеството дейности, с които подкрепят децата с онкохематологични заболявания и техните семейства. От 20 ноември до края на фестивала всеки, който има възможност може да подкрепи каузата “От дете за дете - Стани таен Дядо Коледа„ като дари подарък или лакомства за някое уязвимо дете. В къщата на “Ротари България“ можете да донесете своята магия, която след това ще бъде предадена на тези деца.

Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община, Столичен общински съвет и Пазари Възраждане.

Фестивалът ще бъде отворен за посетители от 11:00 до 22:00 часа. 

Програма за събитията може да следите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика