Шофьор се похвали със скорост от 260 км/ч на Околовръстното в София и в тунела на Люлин

OFFNews 17 януари 2024 в 09:29 6152 2

стопкадър от видеото

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Стопкадър от видеото

Мъж качи няколко клипо в социалните мрежи, на които показва как шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София и в тунела на "Люлин", предаде Нова ТВ.

Тази нощ той е изтрил видеата от социалните си мрежи. Клиповете са поне шест и са от различни места.

Междувременно все още няма отговор от Министерството на вътрешните работи какво наказание ще получи "Мис Силикон 2022" Катрин Йорданова, която се похвали как шофира на магистрала "Тракия" с 256 км/ч.

Преди няколко дни шефът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков разкри, че пред полицаите Йорданова отрекла това да е тя, като обяснила, че заснетият автомобил "много приличал на нейния, но не е". Стана ясно и че скоростта на автомобила на "Мис Силикон 2022" не е заснета от техническо средство. 

"Много трудно се доказва скорост без техническо средство. На базата на клипове и един скоростомер този човек не може да бъде санкциониран", заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи за новите демонстративни видеа. 

По думите му законодателството допуска друг вид разследване, което може да се проведе.

„Става въпрос за член 325, ал. 3 от НК, който казва, че когато имаш хулиганска проява, извършена с моторно превозно средство, носиш наказателна отговорност до 3 години. Този клип категорично е хулиганска проява. Прокуратурата има повод да се самосезира и да започне едно разследване”, допълни той.

Тодоров каза още, че  в случая трябва да се възложи видеотехническа експертиза.

"Сигурен съм, че в тунела на "Люлин" има и камери, които могат да се използват като доказателство кой е управлявал автомобила", обясни Тодоров. По думите му прокуратурата трябва да се самосезира, да възложи разследване, да назначи експерти и да изиска видеокадрите.

След среща вчера на министъра на транспорта с родители на загинали деца, Владимир Тодоров очаква, че ще има промяна в подготовката на младите водачи.

Той коментира още, че в Швейцария се конфискуват коли за превишена скорост, като това може да стане и за 50 км/ч превишаване на скоростта, а автомобилът става полицейски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

2

leomesi

17.01 2024 в 14:27

Затвор!

1017

1

IvoIvo

17.01 2024 в 11:51

Пълни идиоти, без извинение!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика