Румънка роди вкъщи, а бащата 4 часа преговаря с полицията

OFFNews 24 февруари 2024 в 17:41 3008 1

Бебе

Снимка Pixabay

Ражданията у дома придобиват популярност в развитите държави, а тази тенденция обхваща през последните години и Румъния, отбелязва в. „Адевърул“.

Румънка на 32 години от град Роман роди този месец у дома си здраво момченце, но щастливото събитие бе съпроводено от четиричасови напрегнати преговори с участието на парламентьори от полицията. Жената от североизточния румънски град с население около 50 000 души отказала медицинска помощ за себе си и бебето, а новоизлюпеният татко не допускал никого в къщата, разказва в. „Адевърул“, цитиран от БТА.

В следобедните часове на 11 февруари мъж от град Роман (окръг Нямц) звъни на спешния телефон 112, за да поиска лекар, който да регистрира раждане. Сутринта съпругата му е родила в дома си момченце, но нито плацентата, нито пъпната връв са отстранени. Поради тази причина лекарският екип, пристигнал на мястото, иска да види родилката и бебето, за да се увери, че всичко е наред. Съпругът обаче категорично отказва.

След като не намира друг вариант, лекарят се обажда в полицията за съдействие. Диспечер в онзи следобед е 43-годишната Лоредана Аксинте, парламентьор на полицията в Нямц, която провежда по телефона дълъг разговор с бащата. Той категорично отказва да допусне медицинския екип в дома си и обяснява, че иска да бъде оставен на спокойствие да се наслади на момента - раждането на своя син.

Мъжът разказва, че той и съпругата му са планирали раждането у дома, проучили са въпроса и са се подготвили за този момент както трябва. Полицай Лоредана Аксинте разказва пред „Адевърул“, че си е дала сметка, че разговаря с интелигентен човек, с познания по темата, който знае какво говори.

Към 19:00 ч. в дома на току-що разрасналото се семейство пристига още един парламентьор от полицията – 35-годишният Силвиу Лазар. Той продължава преговорите с бащата и с бабата и дядото на бебето, които междувременно също са пристигнали на мястото. Всички близки споделят, че раждането у дома е осъзнато, планирано решение. Парламентьорът преговаря с бабата и дядото, които също са интелигентни, образовани и разумни хора. Бащата е при съпругата си и бебето, отказва да излезе, както и да допусне медицинския екип вътре.

Преговорите - по телефона и на място, продължават четири часа. В крайна сметка лекарят е допуснат до родилката и бебето. Накрая бащата и полицаят се разделят с прегръдка и поздравления за щастливото събитие.

Ражданията у дома придобиват популярност в развитите държави, а тази тенденция обхваща през последните години и Румъния, отбелязва в. „Адевърул“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

25.02 2024 в 12:51

Ами то с тази мътна слава на българските заведения... и тук да почва.

Първо, шарят за пари яко.

Второ, карат ти се сякаш си престъпник, жена мъж няма значение.

Трето, имаш нямаш пари, значение няма, когато реши лекаря, бичи ти окситоцина и предизвиква раждане, защото трябва да излиза в отпуска за море, а се водиш на него.

Четвърто, вземат ти детето?! Някво кошници, колички наляво надясно. В развитите страни с услуги в тая област, детето не напуска погледа на майката и бащата, освен ако няма тежък медицински проблем. Точка.

Кафе, чай за бащата? Я гледай да не пречиш, парцал пребледнял.

Докато няма култура на услугата създадена, където АЗ съм клиент а ВИЕ мои временно обслужващи, няма да се оправи ситуацията.

Още повече, че ви плащам.

С претръпнали нацисистки психопати се е напълнило в тези заведения.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки