Пускаме тото в пощата и онлайн

OFFNews 27 декември 2013 в 16:50 3233 0

Българският спортен тотализатор (БСТ) стартира официално от днес приемането на залози за участие в игрите си чрез интернет.

Министърът на младежта и спорта проф. д.ф.н. Мариана Георгиева попълни първия виртуален фиш и направи първия залог в играта ТОТО 2 - 6 от 49.

Пълните правила за участие в игрите, редът за регистрация за извършване на залог онлайн, условията за получаване на печалби вече са на интернет страницата на БСТ www.toto.bg

На 20.12.2013 г. Държавната комисия по хазарта издаде лицензи за онлайн залагания за всички разновидности на игрите на ТОТО 1 и ТОТО 2, организирани от БСТ.

Тото фишове ще могат да се пускат вече и в пощенските клонове в страната. 

БТС и Български пощи подписаха договор за сътрудничество, който предвижда предлагане на тото фишове в пощенските станции.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обясни, че ще бъдат обучени 500 пощенски служители.

„Това е част от мерките за оздравяване на „Български пощи”. Правителството осигури 9.5 млн. лв. за компенсация за универсалната пощенска услуга. Надявам се до 1 месец след подписването във всички 264 пункта да се ползват всички услуги на БСТ. Ще бъдат инсталирани терминали на спортния тотализатор. Косвен ефект от споразумението са нови работни места в бъдеще. Надяваме се до края на януари хората да се възползват от услугите на БСТ”, добави зам.-министър Тодоров.

Белчо Иванов, изпълнителен директор на спортния тотализатор, посочи, че договорът е отворен. „Нашата цел в БСТ да проникне навсякъде, където нямаме възможност сами да отворим сами пунктове. 8% от постъпленията ще постъпят в „Български пощи”. Инсталирането на терминалите на струва нищо, но изисква технологично време – не повече от месец. Надяваме се да достигнем 3000 пункта до края на следващата година с всички външни контрагенти”, каза Иванов.

На подписването присъства и Йордан Йовчев, заместник-министърът на младежта и спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови