Проект: Еднакви пейки в Борисовата, покриват алеите с щуп настилка

Без твърд алкохол в Маймунарника, никакви реклами в парка

OFFNews 13 май 2019 в 11:14 7208 3

Снимка Александра Маркарян

Всички пейки и кошчета в Борисовата градина ще бъдат еднакви или синхронизирани, обзавеждането в лесопарковите участъци ще е опростено от естествени материали. 

Алеите в Борисовата ще бъдет настлани с щуп - според оригиналната концепция на парка, като за резерватната част и охранителната ѝ зона до бул. Яворов се допуска вместо щуп да се използва трайна настилка с подобна визия, а за лесопарковите участъци – водопропусклива настилка. 

Това предвижда Подробният устройствен план на Борисовата градина, внесен в НАГ от "Koвaчeв Apxитeĸти" OOД, ĸoитo пpeз 2015 г. cпeчeлиxa ĸoнĸypca зa ycтpoйcтвeнa ĸoнцeпция зa ПУП на парка. През юни предстои общественото му обсъждане. 

Проектът забранява рекламите на цялата територия на Борисовата градина - не се предвижда разполагане на никакви рекламни елементи, както самостоятелно, така и по сгради, съоръжения с постоянен и временен характер. 

Край езерото „Ариана“ няма да има преместваеми обекти, по архивни данни ще се възстанови бирарията от едно време, в която да се предлага основно бира, искат авторите на проекта. 

Ресторантът към Националния стадион се запазва, идеята е цялата зона между мостчето и него да се използва лятно време за открито кафене. За сенници, чадъри и тенти ще могат да се използват само материали в неутрални цветове – бяло, нюанси на охра, зелено. 

За Маймунарника се предвижда възстановяване на плановата композиция от три кръгли дансинга с различен диаметър, които и към момента са съхранени на терена. ПУП предлага отстраняване на всички останали съществуващи преместваеми обекти и съоръжения. Допуска се изграждане на естрада, както и поставяне на преместваеми обекти, но по-индивидуални проекти. Не се допуска продажба на високоалкохолни напитки. 

Ще има и ремонт на Стадион „Юнак“ (зимната пързалка „Дружба“), с който да се възстанови оригиналният му облик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5355

3

Кики

14.05 2019 в 01:31

И ако може да не поставят повече тези лампи-фенери, накичени като дворцово осветление. Предполагам, че са много, много скъпи и дори изглеждат нелепо, поставени на една ръка разстояние от националния стадион (бившият розариум, но фонтанът ми хореса).

14469

2

случайно прочетох

13.05 2019 в 12:38

Идеите са добри, но ме притеснява изпълнението и каква част от средствата ще се откраднат.Дано не са 99%...

77927

1

El Commandante

13.05 2019 в 12:15

Eхааааа, колко ше се крадееееее....

Но от друга страна, 2 бона за кошче, кво му плащаш, живота е скъп.

И да не забравите перките на акули, ей!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика