Повече полиция по летища и гари и по-строг граничен контрол след атентата в Париж

Нели Чолашка 14 януари 2015 в 17:50 3993 2

Веселин Вучков

МВР е предприело допълнителни охранителни мерки във връзка с тежките терористични актове във Франция.

Това обяви вътрешният министър Веселин Вучков след изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност за мерките след атентата в Париж.

Една от допълнителните мерки е разполагането на повече униформени на места, на които се концентрират повече хора - аерогари, жп. гари и др. Според Вучков това е видно за всички граждани, които пътуват.

МВР е взело допълнителни мерки и по охраната на т. нар. критична инфракстуктура - обекти от национално значение.

Освен това е въведен режим на 100% граничен контрол на граждани на ЕС, включително българи, които пресичат граничните пунктове с Турция в двете посоки. 

Вътрешният министър повтори, че риск от терористичен атентат за България има, но конкретна информация за конкретно подготвен терористичен акт няма нито от вътрешни, нито от международни партньори.

Председателят на комисията по вътрешен ред  - Атанас Атанасов, каза, че е доволен от изслушването и следващите седмици ще привика и други служби, които отговарят за сигурността в държавата и охраната на границите.

"Не може да искаме и да очакваме само МВР да има ангажименти по отношение на охраната на границата и създаването на условия за по-ефективна работа. Там е много лоша инфраструктурата на границата, няма добри условия за работа на служителите, отделно от това трябва ва се търси финансиране, трябва да се търси солидарност от Европейския съюз (ЕС) за снабдяване с модерна техника на българо-турската граница, за да може техниката да замести живата сила, да има ефективен контрол", коментира Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

2

Traqn Savov

23.09 2016 в 18:00

То убо ще ги защитите, а училищата, детските градини, институтите, кината, болниците, местата където се събират много хора, са напълно беззащитни...
Мен ме интересува тях кой ще защити!!!!!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика