Ген. Атанасов: Убийството в Пазарджик е сравнимо със смъртта на Ахмед Емин

OFFNews 13 януари 2015 в 09:11 10428 0

Атанас Атанасов

"Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси".

Това каза ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок и председател на комисията по вътрешна сигурност за убийството на на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянвова пред Нова телевизия.

По думите му общината в Пазарджик се управлява тоталитарно, при убийството става дума за обществени поръчки и публично-частно партньорство. "Имам впечатление и го казвам неслучайно. Всички знаят за какво става дума", допълни депутатът.

„Преди 2 месеца при мен пристигна сигнал за една много тежка обвързаност между представители на МВР и вътрешна власт, за тежко кадруване и тежки корупционни обвързаности, които мачкат бизнеса. Сигналът беше подписан от конкретен човек. Става дума за случай като „Белведере“, но на местна почва. Този сигнал го пратих в прокуратурата“, каза още Атанасов.

Той обеща да провери в деловодството на комисията, за да види как се е развил ходът на сигнала.

"Рисковете за сигурността на България не идват от вътрешни сили, а по-скоро от влизащи в България бежанци”, коментира депутатът по повод атентата от миналата седмица в Париж.

Вътрешният министър Веселин Вучков ще докладва пред депутати в комисията по вътрешна сигурност утре дали има терористични заплахи срещу страната ни. 

"Убеден съм, че заплаха за терористичен акт няма", категоричен е Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!