Нощна стража в "Младост" пази градинка от багерите

OFFNews 16 ноември 2016 в 08:25 5387 5

Цяла нощ жители на столичния квартал "Младост" дежуриха на поляната, предвидена за застрояване. Имало е опити от строителната фирма, да се върне на терена, но до конфликт не се е стигнало.

Днес новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева ще има среща с главния архитект на София, за да обсъдят как строителното разрешително да бъде отменено.

"Строежът на жилищната сграда е спрян, докато тече проверка", каза Иванчева пред Нова телевизия.

Хората в "Младост" се заканват да не спират с протестите, докато не излезе окончателно решение. Те настояват в района им да  има повече зелени площи и по-малко бетон.

Новият масов протест започна заради ограда, поставена вчера рано сутринта и премахната символично от недоволните жители. От табела на нея хората разбират, че започва строителство и излизат на пост.

Техническият ръководител на обекта показа разрешение за строеж върху зелената площадка. Въпреки това хората от квартала се надяват, че до строеж няма да се стигне. Това обеща и новоизбраният кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше избрана, след като оглави протестите срещу застояването в квартала.

Малко след сутрешния протест Иванчева беше поканена на среща в Столичната община от Йорданка Фанкдъкова.

„Смятам, че е неморално в момент, в който имаме новоизбран кмет, да се започва строителство”, коментира градоначалникът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12010

3

Net4o

16.11 2016 в 09:30

Днес преди работа минах да видя апетитното парче земя. Луда работа е дадеш толкова пари за жилище на такова място.Две коли не могат да се разминат и то преди да са построили блока след това не ми се мисли.Преди да се издават разрешения за строеж не трябва ли общината да проучва трафика, инфраструктура и т.н в района и чак тогава да разрешава. Моста на Кипрян ткрит помпозно миналите общински избори с цел да облекчи трафика е безполезен едното платно след него посока Свети Кипрян е блокирано от паркирали коли на новодомци от новопостроените кооперации.



15614

2

OTBPAT

16.11 2016 в 09:29

Оффф...
„Смятам, че е неморално в момент, в който имаме новоизбран кмет, да се започва строителство”, коментира градоначалникът на София.

А дали е неморално при нов президент да се започват избори>? :)))

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика