Имало е възможност за подслушване на държавници в Правителствена болница

OFFNews 17 септември 2021 в 10:52 1530 1

Снимка Архив

Нямаме официална информация, че висши държавници са били подслушвани в Правителствена болница. Но начинът, по който е осъществявано видеонаблюдението, е давало възможност пациенти да бъдат подслушвани. 

Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров по БНТ. Възможностите за подслушване са били установени от член на новия борд на МБАЛ "Лозенец", стана ясно от думите му. Ръководството на Правителствена не е имало достъп до евентуалните записи, а само частната фирма, изградила системата, каза още Петров. 

Информацията разпространи сайта bird.bg, като се позовава на доклад от здравното министерство, изготвен от екипа проверяващи МБАЛ след смяната на ръководството. 

Видеонаблюдение и микрофони в болничните стаи и кушетките в специалното отделение, обслужващо висшия държавен апарат, е установено от проверяващ екип в МБАЛ "Лозенец" (Правителствена болница). То е било инсталирано от частна фирма и никой от болницата не е имал достъп до записите. Няма и предупредителни табели, че пациентите са били записвани, пише в доклада, който е изготвен още в началото на юли, но не е представен публично. 

Техниката за подслушване е била монтирана от фирма "Медилон". 

Тази възможност вече е преустановена, увери зам.-министър Петров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

17.09 2021 в 13:29

Тия май верно са слабоумни. Сега всеки, който е лежал в тая болница, може да ги осъди за колкото си иска, и за каквото си иска. А държавата трябва да ги вкара в затвора.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика