Гешев: Бойко Борисов е воденичен камък върху България

Пеевски е достатъчно интелигентен да овладее и да менажира цялата ситуация в парламента, смята бившият главен прокурор

OFFNews 03 февруари 2024 в 17:07 8555 2

Гешев

Снимка БГНЕС

Гешев.

Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато главен секретар беше Бойко Борисов. Това е сигнал и синдром, че държавата е болна, а правоохранителните органи и съдебната система не работят. Това каза пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев.

"В България се занимаваме с жертвата, а не с убийството. В България властва законът на джунглата", заяви Гешев и допусна, че това се прави "с цел да се отклони вниманието от актуалните проблеми на страната".

Според него "когато няма държава, има вакуум, а функциите започват да изземват различни организации".

Възстановява се престъпността от зората на 90-те, категоричен е бившият главен прокурор.

По думите му, "ако не си върнем държавата, никой не е в безопасност".

"Прокуратурата за мен е затворена страница. Прокуратурата не съществува вече – изпълнява всичко, което казват политиците", заяви той в предаването "Политически НЕкоректно".

Иван Гешев изказа индиректно предположение, че Бойко Борисов може да стои зад опита за атентат срещу него и нарече лидера на ГЕРБ "воденичен камък върху България". Гешев оспори тезата за сплашване, като подчерта, че взривното вещество, използвано срещу автомобила му, "може да срути сграда". Тъй като се съмнява в нашите разследващи органи, той разчита на Европол и на ФБР.

Т. нар. партии са се превърнали в търговски сдружения, начело на които стоят не лидери, а алчни ръководители, коментира Гешев, който вижда решение в това "да бъде изметена тази партийна система".

"В момента, който за нищо не става, расте нагоре в системата. (…) Изнасят си парите, копаят ги - така съм чувал. (…) Че са крадци – крадци са. Че са боклук – боклук са. Аз го казах и те ме отстраниха и се разпознаха. Крадци са, крадат, разпределят си парите – дали с обществени поръчки, дали през бюджета: 11 милиарда преди Нова година изчезнаха в миг. (…) Никой не може да се пребори с корупцията, когато корупцията е държавна политика", каза той.

Според него "сега всички са в бардака на властта".

Съсипаха специализираното правосъдие, защото се уплашиха от него, допълни бившият главен прокурор.

Според него войната с прокуратурата е започнала, защото тя е станала силна, започнала е да работи "и да привлича политици, богати хора", а "в момента прокуратурата е съсипана".

По думите му всичките са искали да си спасят парите и да го махнат от поста главен прокурор и да съсипят специализираната прокуратура.

"Всички могат да се приберат, защото държава не съществува", каза бившият главен прокурор, запитан за причините за прибирането на Васил Божков.

"Делян Пеевски е достатъчно интелигентен да овладее и да менажира цялата ситуация в парламента", посочи още Гешев.

По думите му, три години идеологията на ПП и ДБ е била за "лошия Гешев", а "сега живеем ли по-добре?"

"Българската политика е търговия. Осребряване на властта. Те създадоха у нас, гражданите, заучена безпомощност. Въведоха в това състояние българските граждани, за да си мислят, че всичко е безнадеждно и да ни пускат електрошока", подчерта в заключение бившият главен прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

3

динозавър

04.02 2024 в 22:53

Виж инструментът на господ е брилянтена огърлица.

2099

1

Mateevk

03.02 2024 в 18:02

Ами като е воденичен камък, с което съм съгласен абсолютно, защо една година не можа да преведеш 200 страници от испански, та да го отместиш тоя камък.?
 
X

Да помогнем на украинските деца!