Фондация ''За Нашите Деца'': За 11-а година ''Тази Коледа чудесата правите Вие''

Организацията стартира традиционната си коледна кампания в подкрепа на деца и техните семейства

OFFNews 16 ноември 2023 в 11:10 617 0

Снимка

София - За 11-а поредна година фондация „За Нашите Деца“ организира своята коледна кампания под надслов „Тази Коледа чудесата правите Вие!“. Традиционната инициатива на организацията ще обедини отново социално ангажирани бизнеси, техните екипи и клиенти, училища, възрастни и деца, водени от съпричастността им към най-уязвимите деца и техните семейства.

Основната цел, която си поставят организаторите, е да вдъхновят и ангажират хората около мисията всяко дете да живее и да се развива в сигурна семейна среда.

Тазгодишното издание на „Тази Коледа чудесата правите Вие!“ включва различни предизвикателства, чрез които всеки един може да бъде част от каузата на фондацията. За целите на инициативата е изработен информационен сайт, където са поместени идеи за дейности и събития, сред които коледен следобед на талантите, търг на ненужни вещи, кино в офиса и др. Сплотяването на екипите на различни компании около идеите и каузата ще помогне повече деца да бъдат подпомогнати от специалистите на фондация „За Нашите Деца“.

За пръв път тази година Коледа ще обедини и социално отговорни бизнеси, които заедно със своите клиенти, ще подкрепят усилията на фондацията да предоставя безвъзмездно на деца и родители достъп до психолог, рехабилитатор, логопед, музикотерапевт и редица други специалисти в областта на ранното детско развитие. Всеки участник в кампанията – заведение или магазин – ще дари част от своята печалба през декември, като отчислява сума от избран продукт.

“Дарителството - малко или голямо, еднократно или редовно, по Коледа или целогодишно, е невъзможно без онези хора, които вярват, че сами могат да променят света на поне едно дете, а обединени – да променят света на много! Именно тези хора търсим и каним да се включат в 11-ото издание на “Тази Коледа чудесата правите Вие”, за да можем заедно през 2024 г. да помогнем на над 3000 деца в ранна възраст и техните семейства.“, каза Диляна Манева, мениджър Корпоративна социална отговорност и комуникации към фондацията.

Вдъхновяващата визия на кампанията е дело на българската художничка Нанда Ментешева, която отново застава зад каузата на фондация „За Нашите Деца“ с творчеството си. Нейно дело са и тазгодишната селекция от три специални коледни картички, които могат да бъдат закупени в подкрепа на организацията.

„На първо място подкрепата ми към фондацията носи неповторимо изживяване. Виждам много смисъл в кампаниите, които реализират. Организацията е една от малкото, които постигат подобни резултати в подкрепа на малките деца и техните семейства. За мен е страхотно, че имам възможност да съм част от това преживяване.“, споделя Нанда Ментешева.

В рамките на изминалите две години кампанията успя да набере над 120 хиляди лева в подкрепа на цялостната дейност на фондация "За Нашите Деца" в гр. София и гр. Пловдив, а именно грижа за деца останали без родителски грижи, деца с трудности в развитието и семейства в нужда. Само за миналата година благодарение на ангажираността на всички свои дарители и съмишленици организацията подкрепи над 2 400 деца и семейства и реализира близо 10 000 дейности, включващи рехабилитации, ранна детска интервенция, логопедична работа, психологическа подкрепа, информиране и консултиране и др.

Станете част от 11-ото издание на “Тази Коледа чудесата правите Вие!”.

За допълнителна информация може да се обръщате към Добромир Петров, експерт „Връзки с обществеността“ към фондация „За Нашите Деца“, на e-mail: [email protected] или на тел. 0885 191 423 или към екипа на кампанията на на e-mail: [email protected] или на тел. 0882 515 527.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!