Effie Awards® България ще отличи идеите, които работят

Конкурсът е отворен за участие на комуникационни агенции и рекламодатели

OFFNews 28 август 2023 в 16:36 493 0

еффе
...

Effie България приема заявки за участие в конкурса за маркетингова ефективност през 2023 година. В шестнадесетото издание на международно признатите награди Effie могат да се състезават всякакъв вид маркетингови активности, допринесли за успеха на търговските марки, които са създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2022 – 31.08.2023 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

Най-ефективните активности и кампании в България ще се състезават в редица категории, сред които „Положителна промяна“, в която се награждават търговските марки и компаниите, които насърчават по-доброто чрез маркетинговите комуникации, „Малък бюджет“ за отличаване на кампании, довели до непропорционално голям бизнес ефект по отношение на изразходвания бюджет, „Въвеждане на нов продукт или услуга“, „Нестопански сектор“ и други. Заявките, които демонстрират как изборът на подходящ медиен канал и методология за измерване на резултатите са допринесли за подобряване на показателите за ефективност на кампанията, могат да участват в актуализираната категория "Ефективност в медиите". Всяка отделна заявка трябва да е съобразена с особеностите на конкретната категория, в която участва. Заявки, участващи в категория „Устойчив успех“, се подават на специална бланка. Заявка за една кампания може бъде подадена най-много в една категория от раздел „Секторни категории“ и в една категория от раздел „Специални категории“ от регламента на конкурса.

Всички категории на Effie Awards България 2023, техните дефиниции, правилата за участие, и насоки за подаване на успешни заявки са публикувани на уебсайта на конкурса: www.effiebulgaria.org

Комуникационни агенции и рекламодатели могат да подадат заявки в три срока, със съответната такса. Първият срок за подаване на заявки изтича на 18 септември. До 28 септември ще се приемат заявки с такса във втори срок. Крайният срок за участие е 10 октомври, съответно с най-високи такси за участие. Агенции-членове на БАКА могат да се възползват от специални цени при участие. Всички заявки, подадени за участие в категория "Нестопански сектор", получават 50% намаление от таксата за участие в съответния срок. Повече информация за условията и таксите за участие са публикувани на www.effiebulgaria.org

При участие в повече от една категория се подава отделна заявка за всяка категория и се заплаща такса за всяка подадена заявка.

Кандидатурите ще бъдат оценявани през октомври и ноември, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония, която ще се състои в края на месец ноември 2023 г.

Конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и Visa – златен спонсор.
Effie награждава най-ефективните маркетингови комуникации – идеите, които работят. За повече информация посетете www.effie.org и www.effiebulgaria.org.

За наградите Effie:

Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. Като глобален символ на успешна маркетингова комуникация, Effie фокусира вниманието върху най-ефективните идеи и насърчава разговор между клиент и агенция относно начините за създаване на работеща реклама.
За повече от 50 години спечелването на Effie се превърна в световен символ на постижение. Днес Effie празнува ефективността си в световен мащаб с над 55+ програми, обхващащи 125+ пазара, включително Global Effies, регионални програми в Азиатско-тихоокеанския регион, Африка/Близкия изток, Европа и Латинска Америка и национални програми на Effie.

Стартирал през 2011 г., Effie Index разкрива най-ефективните агенции, клиенти и търговски марки в световен мащаб, регионално, на местни пазари и в продуктови категории. Индексът предоставя проницателен поглед върху това кой стои зад идеите, които работят по целия свят.
В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.
Effie® и логото “E” са регистрирани марки на Effie Worldwide, Inc. и се използват с лиценз от БАКА. Всички права са запазени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!