Дъщеря моли за помощ заради тежко болния си баща

OFFNews 27 януари 2024 в 16:15 7215 0

Светлозар Дончев с децата си

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев с децата си

През изминалата година читателите на OFFNews многократно помагаха на Светлозар Дончев и няма да е пресилено да се каже, че той и двете му деца оцеляха благодарение на тази ваша помощ. Днес дъщерята на Светльо изпрати писмо до редакцията ни с молба за помощ.

Усещам, че моят край наближава

Ето какво написа тя:

"Здравейте приятели!

Позволявам си да Ви пиша, за да споделя с Вас за положението, в което се намира нашето семейство и да Ви помоля за помощ. От многобройните публикации за тати знаете, че няма нещо, което да е чул, прочел, или което е препоръчано от лекари, което да не е изпробвал, за да оздравее.

След една от последните публикации за тати с него се свърза човек с неговото заболяване. Той му сподели, че преди време се е подложил на лечение в Сърбия, което стопирало развитието на болестта в 90% от случаите. Даде ни контактите и се свързахме със сръбския хирург, който се е специализирал точно в областта на заболяването на тати - Бюргер. След като му изпратихме снимки и всички епикризи, той се ангажира да проведе лечение на татко и ми обеща, че след 30-40 дни тати ще бъде при нас в значително подобрено състояние. Лекарят ми каза, че е чел за случая на татко и приема нещата изключително присърце, като дори предложи тати да спи при неговия син, докато върви лечението, за да не плаща за хотели. Единственото, което е необходимо да се заплати, са 2000 евро, и то за целия период, през който тати ще се лекува в Сърбия. За огромно съжаление семейството ни не разполага с тези средства, а както са казали старите хора - лошото никога не идва само.

Заради заболяването си и ампутацията на няколко от пръстите на ръцете и краката татко е нетрудоспособен и нямаме никакви доходи. В последната една година семейството ни преживява изцяло и единствено благодарение на дарения на всички вас хора с добри сърца. Вече дължим над 1400 лв. за неплатени битови сметки - ток, вода и парно, а всеки момент може да ни спрат тока. Аз от своя страна виждам, че няма друг изход и за да помогна на тати, който сам се грижи за мен и брат ми, докато уча в училище започвам работа на четири часа дневно в голяма хранителна верига.

Позволих си да напиша това писмо с молба към всеки, който и с каквото може да ни помогне, за да съберем необходимите средства да си платим дължимите сметки и да успеем да съберем средствата за лечението на тати в Сърбия. За съжаление ще трябва да ви напиша, че отново разчитаме и на всякаква хранителна помощ. Разчитам на Вашата помощ и отзивчивост! Каквото и да стане - аз и брат ми се гордеем с баща ни и знаем, че един ден той отново ще е здрав, ще може да работи и сам да се грижи за нас. Пожелавам на всички Вас най-вече здраве, щастие и любов! Бог да пази семействата Ви!”

Силвана Дончева
Тел.: 0877717406

Припомняме, че Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Допреди четири години животът на Светльо е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот. Оттогава до днес 49-годишният баща се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък развод се грижи сам. Въпреки че се е наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си крака и ръце.

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е: IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев Revolut: @svetloehzp Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974
Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика