Брояч отчита катастрофите и жертвите в Европейския ден без загинали на пътя

OFFNews 21 септември 2016 в 09:15 3236 1

Брояч отчита катастрофите и жертвите в Европейския ден без загинали на пътя

Снимка БГНЕС, архив

Брояч ще отмерва броя на катастрофите, пострадалите и загиналите на пътя в България в Европейския ден без загинали на пътя. Статистиката показва, че към 9 часа тази сутрин на територията на страната са станали 2 тежки катастрофи с двама ранени. Загинали няма.

Според статистиката всеки ден по пътищата на Европа около 70 човека загиват, други 370 са ранените. Според целите на Европа 2020 жертвите на пътя трябва да бъдат намалени поне наполовина в сравнение с броя им до 2010 година. 

Първи Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

1

Traqn Savov

21.09 2016 в 09:47

ден без рак, ден без пушене, ден без наркотици...

Ще кажеш че като направим един ден без нещо си в годината, няма да умират хората от рак, няма да умират от катастрофи, еми няма как да стане, смъртността в съвременният свят е голяма...

И вместо да ми правите тъпи реклами, как трябва да си нанижеш презерватива винаги когато го правиш, и кой контрацепции са по добри от други...

Направете реклами как се раждат деца и как се вдига прираста на населението...

А тоя ден без нещо си, го заебете, докато не направим ден без деца, ама по принуда!!!!!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews