Акцията „Не съм изгубен“ се пренася и в Бургас

OFFNews - Бургас 23 декември 2015 в 17:38 2700 0

Акцията на младите софиянци от “HiddenCash Sofia” намери своите последователи и край морето. Интеракт клуб Бургас – Пиргос стартира кампания за набиране на якета, които да помогнат на хора в студените дни.

Видях публикацията на HiddenCash, веднага се свързах с тях да ги попитам дали можем да продължим инициативата и в Бургас. Те много се зарадваха, че имат съмишленици и ни дадоха зелена светлина“, разказва Мартин Господинов от клуба.

Организацията в морския град започва бързо, местен сайт им помага с популяризирането и непознати бургазлии започват да звънят на момчето с желание да дарят свое яке.

Мартин споделя, че обажданията са основно от жени, може би защото имат и повече дрехи. Ученици от Английската гимназия също се включват с три чанти с якета.

Бургаските младежи също ще оставят послания на дрехите, с които ще „облекат“ дървета в града. Очакват да съберат около 30 якета.

Всеки, който се нуждае от една топла прегръдка, може да го вземе. Или всеки, който познава някого, който се нуждае от тази прегръдка, може да вземе якето и да му го подари“, ще гласи надписа на бележките.

Младежите от Интеракт клуб Бургас – Пиргос смятат да закачат якетата на дървета на главната улица „Александровска“ рано сутринта на 25 декември.

А Мартин ще очаква още желаещи да се включат с дрехи за акцията и утре, пред търговския център на пл. „Тройката“ между 13:30 и 14:30. С посланието, което отправят за Коледа:

Всеки да прави нещо, което би зарадвало някой друг. Независимо дали ще му се върне по някакъв начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови