Марселиньо прати Лудогорец на входа на Шампионска лига

Ивайло Анев 07 август 2014 в 07:38 7924 0

Българският шампион Лудогорец се класира за плейофите за Шампионската лига, след като отстрани сръбския Партизан в третия квалификационен кръг на турнира. Двата тима завършиха наравно 2:2 в Белград, което изпрати българския тим в следващата фаза.

Класирането за плейофите в Шампионската лига означава сигурно място в групите на Лига Европа.

Всички четири попадения паднаха през първото полувреме, като първо Лудогорец поведе с 2:0, а домакините изравниха за 2:2, а малко по-късно останаха с 10 човека.

Първото полувреме протече много динамично, а с автогол на Трайковски в 19’ Лудогорец откри резултата. Само две минути по-късно Марселиньо завърши страхотна атака с топовен изстрел под гредата – 0:2.

Мачът изглеждаше решен, но две фатални грешки в защитата на Лудогорец донесоха равенството за Партизан. Два гола отбеляза Шкулетич (30,35), възползвайки се отлично от липсата на комуникация между Александров и Моци. Само няколко минути по-късно обаче Безяк отнесе удар през лицето от Трайковски, който след автогола получи и директен червен картон.

Така през второто полувреме темпото падна значително, а Лудогорец на два пъти удари гредатата. Партизан имаше два шанса да отбележи гол, но не успя и в крайна сметка след равенство 2:2 Лудогорец продължава заради головете си на чужд терен.

Така Партизан все още няма успех над българия тим, а за „гробарите” остава мъката, че отпадат от Шампионска лига без загубен двубой.

В същото време Лудогорец си осигури 2.5 милиона евро за класирането във плейфите на турнира, а освен това за втора поредна година ще се бори за влизането си в груповата фаза на турнира. Българският шампион си осигури и европейско участие поне до зимата, след като отборът ще играе в Лига Европа, при условие че не продължи участието си в Шампионска лига.

Дебютанът в Европа Георги Дерменджиев заложи Браян Ангуло в защита и остави Върджил Мисиджан на пейката. Дани Абало получи доверието на новия наставник, а в средата на терена за се завърна Христо Златински. До Козмин Моци пък застана Александър Александров.

Срещата почна с лек натиск на Лудогорец. Момчетата на Дерменджиев пресираха дълбоко съперника и в началото "гробарите" трудно правиха атаки, а единствено Шкулетич пробва пробив, но беше пресрещнат от Александров.

Постепенно "орлите" заиграха по-остро в нападение и това даде ефект в 19'. Тогава с прекрасен дълъг пас на Кайсара по десния фланг беше изведен Мишо Александров. Той достигна до топката до аутлинията и я прати към Марселиньо, а там Трайкович я засече във вратата - 0:1 за българския шампион.

Голът подейства като шок за Партизан, който изпадна в нокдаун и само 2 минути по-късно резултатът беше удвоен. Отново по десния фланг защитата на домакините се пропука, а този път Кайсара проби сам и намери Марселиньо на точката за изпълнение на дузпа. Той овладя и с топовен удар под горната греда направи 0:2.

"Орлите" обаче се отпуснаха и в 24' едва не бяха наказани. Стоянов излезе неразчетено да пресрещне Шкулетич, но той успя да чукне топката покрай него. Моци обаче го блокира достатъчно, че нападателят да прати топката в аут. Лудогорец обаче не извади подобен късмет в 30'.

Още една грешка в отбраната на българския тим позволи на Лазович да изведе Шкулетич сам срещу Стоянов. Вратарят излезе, за да парира нападателя, но той стреля добре и намери очертанията на вратата - 1:2.

"Гробарите" продължиха натиска си и в 34' Дринчич се измъкна по лявото крило, но топката беше избита в корнер. При центрирането защитата на гостите действаше много разконцентрирано и Трайкович остана непокрит, но стреля в гредата. При добавката обаче Шкулетич изпревари Моци и направи 2:2 - мачът почна отначало.

Страстите в двубоя се нажежиха до червено, а това беше добре дошло за Лудогорец в 41'. Тогава Трайкович и Безяк си размениха остри реплики, а защитникът на "гробарите" удари през лицето нападателя. Това беше видяно от съдията, който веднага изгони бранителя.

През втората част на терена се появи Мисиджан, който да внесе свежест в нападение и в 52' той уцели гредата след пряк свободен удар. Фрапантен пропуск след това направи Безяк, който при добавката от метър разстояние стреля право в страничната греда - уникален пропуск.

Партизан получи два отлични шанса да стигне до победата, като първо в 63' с прекрасно центриране в наказателното поле беше намерен Шкулетич, но ударът му с глава от 3 метра не намери очертанията на вратата. Малко по-късно Лазович пък се размина с центриране успоредно на голлинията.

В 72' Мисиджан пропусна да реши всичко в срещата. Тогава при контраатака Марселиньо изведе отлично холандското крило, който обаче реши да лъже, вместо веднага да стреля и топката му беше отнета. Минута по-късно Лазович остана сам срещу вратаря, но стреля изключително неточно - 2:2 15 минути преди края.

В края на двубоя Мисиджан остана на няколко пъти сам срещу последния защитник, но така и не успя да се разпише. В последните 10 минути пък Партизан дори не стигна до положение след умело подаване на играчите на Лудогорец в центъра и така българският шампион продължи напред след 2:2 в Белград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови