Полска агитка тероризира "Витошка" (снимки и видео)

Калоян Константинов 30 юни 2016 в 18:35 24982 3

Снимка OFFNews

Полска агитка тероризира Витошка.

Днес цял ден центърът на София е тероризиран от агитка на полския футболен отбор "Заглебие" ("Zagłębie"), която гостува в столицата за мача със "Славия" тази вечер от 19:30 часа на стадион "Васил Левски".

Това е първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа, в който българите се изправят срещу двукратния шампион на Полша.

Преди мача обаче, група от над 50 полски запалянковци цял ден тормози жителите и гостите на столицата и особено по бул. "Витоша".

Те на няколко пъти минаваха по протежението му и обикаляха района около него, хвърляйки бомбички, викайки и скандирайки.

OFFNews стана свидетел как на няколко пъти за няколко часа групички от по 5-6 поляци наобикаляха момичета, седнали на пейките или разхождащи се по улицата, и започваха да ги задяват. След около 5-минутни разговори запалянковците продължаваха по пътя си. 

Присъствието на МВР около агитката през деня беше слабо, като 4-5 души пазеха цялата група от хора.

Kъм 15:30 часа поляците седнаха в заведение на "Витошка" и бяха обградени от около 30-на униформени в тежко снаряжение, които не им позволиха да се движат по улицата и да притесняват хората. Въпреки това поляците продължиха да скандират и взривиха още една бомбичка.

Петима души от тях дори наобиколиха репортера на OFFNews пред очите на полицаите и спориха с него няколко минути, питайки го от кой отбор е и настоявайки да изтрие техните снимки със заплахи и псувни на полски и английски.

Накрая МВР се намеси и изведе репортера с думите: "Не се бутай, че ще те набият".

Не успяхме да намерим никой от полицията, който да коментира случващото се, нито дали е имало случаи на хулиганство от страна на чужденците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

01.07 2016 в 00:16

"Не се бутай, че ще те набият"
Каква грижа за хората, а кажи че родната полиция не пази.

 
X

Да помогнем на украинските деца!