НС отказа да гледа доклада за корупцията в митниците, ИТН го внася в прокуратурата

Ружа Райчева 26 април 2024 в 10:37 1089 0

Тошко Йорданов вади една от изтеклите от прокуратурата снимки по време на заседание

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Тошко Йорданов вади една от изтеклите от прокуратурата снимки по време на заседание

Народното събрание отхвърли предложението за обсъждане на доклада от временната комисия за разследване на корупционните схеми в митниците и евентуалната роля на Асен Василев в тях. "Има такъв народ" сами ще внесат доклада в прокуратурата. 

"Днес само ГЕРБ спасиха Асен Василев от изнасянето на допълнителна информация пред цялото Народно събрание", заяви председателят на анкетната комисия Тошко Йорданов (ИТН).

Докладът е подписан от всички парламентарни групи, участващи в комисията, с изключение на представителите на "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Тошко Йорданов акцентира върху това, че в доказателствата в съда, когато се е гледала мярката за неотклонения на организираната престъпна група, действала в митниците, се казва, че има снимките от камерите пред агенция "Митници" на Асен Василев в компанията на обвинения за контрабанда Стефан Димитров. 

"Шефът на ДАНС Пламен Тончев каза, че има засечен разговор между Асен Василев и Стефан Димитров, в който се обсъжда в Хасково да бъде сложен за шеф Недан Хаджиев", заяви Тошко Йорданов.

По време на изслушването си в сряда бившият финансов министър Асен Василев отрече да познава Марин и Стефан Димитрови и каза, че Тончев лъже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша