Левски наказан два мача без Сектор "Б" и един без никаква публика

OFFNews 16 декември 2015 в 15:24 6759 1

Дисциплинарната комисия към БФС днес реши да накаже отбора на Левски два мача Сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов" да бъде затворен. Един мач след това тимът трябва да играе при закрити врата.

Първата санкция е заради сблъсъците на "сините" фенове с полицията в Ловеч в двубоя за Купата на България във вторник, загубен с 0-3 от Литекс. Второто наказание е заради ударения с камък делегат на стадион "Георги Аспарухов" след прекратения мач срещу "ловчанлии" от 20-ия кръг на първенството в неделя.

"Не е минимално наказанието. Делегатът е описал удара и има съответните документи", каза председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев след заседанието, цитиран от Гонг.

Клубът Левски трябва да плати обща глоба от 14 000 лева. 4000 за срещата от първенство и 10 000 за двубоя от Купата на България.

Емблематичният за агитката на "сините" Сектор "Б" ще остане затворен срещу Монтана и Пирин (Благоевгрод), а "Герена" няма да посрещне никакви фенове в домакинството срещу Берое.

РЕШЕНИЕ ДК за Левски:

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал1, т.4, б.Б, предложение 2 ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с лишаване от домакинство за 1 среща и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.В от ДП 2015/2016 – се заменя със забрана за игра пред публика и имуществена санкция в размер на 4000 лева.

Отложени за разглеждане инциденти извършени по време на срещата от ¼ финали КБ - ПФК Литекс – ПФК „Левски”

За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.Б и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.Б и В и във връзка с чл.16, ал.3 от ДП 2015/2016 ДК наказва ПФК „Левски” гр. София със затваряне на сектор „Б” за 2 срещи и имуществена санкция 10 000 лева.

Изтърпяването на наказанието ще е както следва: първите две домакински срещи следва да бъде затворен сектор „Б”, съответно в третата домакинска среща забрана за игра пред публика на стадион „Георги Аспарухов”.

Същевременно Дисциплинарната комисия днес реши да изхвърли Литекс от "А" група след скандалния мач с Левски в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша