"50 нюанса сиво" за 5 минути

Мила Мирославова - Николова 16 февруари 2015 в 16:37 103183 21

Кадър от филма "50 нюанса сиво"

За тези, които нямат желание да губят времето си в четене на така нашумялата книга "50 нюанса сиво", но все пак искат да знаят за какво е тази истерия, ние преразказахме съдържанието й:

1. Главната героиня на книгата е младата колежанка Анастейжа Стийл или на галено - Ана. Тя живее с приятелката си Катрин Кавана - журналист от студентски вестник. Анастейжа трябва да интервюира непознат мъж вместо съквартирантката си, която е болна. Ана се съгласява, но нервничи, тъй като се чувства неуверена. Освен това  косата ѝ не стои както трябва, тя се смята за грозна. Леко поддавайки се на пристъп на паника, Анастейжа сяда в колата на приятелката си и заминава за Сиатъл без да знае нищо за мъжа, когото ще интервюира.

2. Главният герой пък е милиардерът Крисчън Грей. Млад, висок и много красив. Има непокорни тъмно-медни коси и пронизващи сиви очи. Той вярва в себе си повече от всеки друг и веднага "сваля" Ана на място (ако вземем предвид, че влизайки в кабинета му, Ана се спъва и пада) и още по време на интервюто показва своя интерес.

3. Момичето задава въпроси, написани от приятелката й. Пита красивия млад мъж, който седи срещу нея, дали е гей и за подробности за осиновяването му. Изчервява се на няколко пъти не само от това, което се налага да задава, но и от поведението на Грей.

4. Интервюто приключва. Анастейжа е покорена от Крисчън и не спира да мисли за него. Както всички очаквахме, Крисчън започва да се грижи за Ана и дори "случайно" се появява в магазина за строителни материали, където в продължение на четири години работи студентката - уж да купува материали за ремонт (всъщност - за перверзии).

След срещата в магазина следва фотосесия за студентския вестник, среща на по кафе, спасяване от неадекватен моторист, скъпи книги за подарък и накрая - подпийнала Ана звъни на Крисчън. Той проследява къде се намира момичето чрез телефона й и я взима от купона. Тя прекарва нощта в хотелската му стая, но между тях не се случва нищо.

5. Ана е много срамежлива девойка, а за всички нескромни мисли, които идват в главата ѝ, отговаря нейното вътрешно аз, което нарича "Вътрешна богиня". При всеки вулгарен намек на Грей, Вътрешната й богиня започва да танцува, а Ана почервенява и хапе устните си, което побърква Крисчън. Между тях кипи страст, желанието ги е обзело. Ана е влюбена в Грей, но той дори не я е целунал. Ана чака, а Вътрешната ѝ богиня танцува.

6. Желанието им расте, но близостта все още я няма, Анастейжа иска яснота. Грей решава да разкрие на младото момиче тайната си, но само след като подпише споразумение за поверителност. Любопитната Ана подписва споразумението и Крисчън накрая ѝ показва ... своята Червена стая на болката.

7. Болка? Грей нарича тази стая "стаята на насладата". Грей показва на Ана своята колекция от играчки за BDSM извращения ... Много читатели затварят книгата в този момент.

8. Aна е объркана. Крисчън я пита за предишните й партньори и на нея й се налага да му разкрие най-добре пазената си тайна - тя е девствена. Крисчън е бесен, но противно на навиците си, той се заема с Ана и прави с нея традиционен секс. И дори спи в едно легло с нея. Тя се буди през нощта и го намира на пианото, където свири романтична мелодия.

9. На следващата сутрин Ана открива своя неподозиран талант в оралния секс. Крисчън, разбира се, й помага да го разкрие.

10. Пропускаме няколко глави за подписването на друг договор, с който Ана се съгласява да изпълнява с желание всичко, което Грей й нареди. Накрая Крисчън запознава младото момиче с приемните си родители, които се оказват прекрасни хора.

Как тези хора са били в състояние да отгледат перверзник? Грей се съгласява да разкрие тази тайна, но само в замяна на извратен секс. Анастейжа се съгласява. Забележка: родната му майка е наркоманка и жена с леко поведение.

11. След извратения секс и общата наслада Анастейжа решава да изпита болка и моли Крисчън да я "накаже". Той откликва на това нейно (и негово) желание. Нервите на Ана не издържат и тя се хваща за последната сламка - признава любовта си към Грей. Като разбира, че той не я обича, си отива от него.

12. Финалната сцена: Разстроената Ана стиска носната кърпичка на Грей и оплаква своя неуспех. Край на първата книга.

13. Спойлер: не бързайте да се разстройвате. Авторката вече е написала продължение на "50 нюанса сиво" в два тома. Крисчън Грей и Анастейжа Стийл ще бъдат отново заедно. Той ще започне да се променя, и на финала, като във всички женски романи, героите са на път да се оженят и да имат деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!