Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Главният редактор на независимия ТВ канал ''Дождь'' е напуснал Русия

OFFNews 02 март 2022 в 18:25 5007 0

Снимка tvrain.ru

Тихон Дзядко - главният редактор на "Дождь", един от малкото независими телевизионни канали в Русия, е напуснал страната.

Дзядко съобщи, че Русия са напуснали още редица журналисти на "Дождь" - заради заплахи и опасения за личната им сигурост.  

Към момента телевизионният канал продължава да работи в Русия и не планира да излъчва от друга страна. 

На 1 март достъпът в страната до сайта на "Ехото на Москва", както и до сайта на "Дождь" бяха блокирани - по настояване на руската прокуратура.

Двете независими медии са обвинени, че разпространяват "умишлено невярна информация относно действията на руски военни" и призиви за "масови нарушения на обществения ред и обществената сигурност".

Преди дни регулаторът Роскомнадзор забрани на медиите в Русия да наричат инвазията в Украйна "война". Инструкцията е да се използва формулировката "специална операция в Украйна".

В края на миналата седмица Роскомнадзор ограничи достъпа до Facebook в Русия и поиска медиите, които отразяват "специалната операция" в Украйна да използват информация "само от официални руски източници".

Междувременно в руската Дума бяха предложени промени, според които всеки, разпространяващ "фалшиви новини", може да бъде осъден на 15 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews