"Четвърта власт" с отворен финал за нов сезон, през януари идва "Под прикритие 4"

Мая Младенова 09 декември 2013 в 16:49 5625 8

"Четвърта власт" Снимка: Емил Колев

 

Сериалът на БНТ за четвъртата власт ще има втори сезон, стана ясно на предпремиерната прожекция на финалния епизод.

Макар продуцентите да не заявиха категорично, че предстои нов сезон (вероятно защото все още няма подписан договор), отвореният финал и посланията на създателите не оставиха място за съмнение в продължението.

Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова предложи екипът да започне работа върху сценария за втори сезон и коментира, че "Четвърта власт" е уловил интереса на активните хора, а рекламното време в праймтайма е било изцяло разпродадено. "Сериалът провери как се променя зрителската аудитория, като неудържимо разшири в интернет територията на телевизията", посочи тя.

Найо Тицин, Севда Шишманова, Атанас Атанасов и Жана Яковлева (от ляво на дясно) Снимка: Емил Колев Найо Тицин, Севда Шишманова, Атанас Атанасов и Жана Яковлева (от ляво на дясно) Снимка: Емил Колев

В неделя вечерта в ефира на БНТ излъчи последния, 12-ти епизод на поредицата, която разказва за живот в редакцията на седмичника "Четвърта власт".

„Сериалът разкрива процеси, които са част от съдбата на страната ни през последните няколко десетилетия и компенсира отсъствието на дебат по ключови проблеми, които засягат медиите, държавна сигурност и др.”, коментира и председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов

Деян Донков и Деси Моралес Снимка: Емил Колев Деян Донков и Деси Моралес Снимка: Емил Колев

Около 30 000 души средно гледат сериала онлайн в реално време на лайф-стрийминг страницата в сайта на БНТ. В YouTube канала на БНТ, където всеки епизод се качва в HD качество, отделните серии се гледат до 65 000 души, като половината от тях са от чужбина (и броят им продължава да расте), отчетоха от телевизията. повечето от епизодите на сериала.

Междувременно БНТ завъртя автореклама на дългоочакваното продължение на гангстерската поредица "Под прикритие". Новите епизоди от четвърти сезон ще стартират през януари, но конкретната дата предстои да бъде уточнена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика