Бивша анорексичка впечатли журито на MasterChef с талант и послание

Ива Оприкова 10 март 2015 в 22:12 4749 2

Снимка Фейсбук

Приключи последната борба на претендентите за титлата MasterChef, които получиха одобрение и престилка за втория кръг.

Мариела Нордел, българската внучка на горещия кубински лидер Фулхенсио Батиста, премери сили и възможности "зад печката", редом до Мис Стара Загора, която заложи на принципа, че хубавите хора приготвят и хубава храна.

Отдаден баща на три деца пък впечатли журито и постигна личната си мечта да прескочи бариерата на първото препятствие. Петър вярва, че човек трябва да преследва мечтите си и иска да научи децата си никога да не се предават. Сред претендентите журито отличи и млада дама, която чрез кулинарията и любовта към качествената храна е победила най-големия страх в живота си - анорексията.

"Храната не е нещо страшно, тя е живот", казва днес Елена, която преди 4 години е била едва 39 кг. За нея храната се превръща от най-голям враг в най-добър приятел. 

80 българи бяха избрани сред хиляди любители готвачи от цялата страна и имаха привилегията да се явят в световното шоу по bTV MasterChef пред авторитетното жури – Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева влязоха в ожесточени битки, а всеки от тях е амбициран да бъде новата звезда на българската кулинарна сцена. Следващата седмица шоуто продължава с втори кръг. 

32-мата "оцелели" ще се борят за своето място в следващото предизвикателство – готвене под стрес. Разполагайки с един основен продукт, те ще трябва да добавят майсторство и въображение, за да изградят неповторимо и хармонично блюдо само за 30 минути. Стресът, планирането, ориентацията и изборът на допълнителни продукти ще ги накара да се почувстват като на война под зоркото око на авторитетното жури - Андре, Виктор и Петър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков