Ани и Виктор: Напускането ни няма нищо общо с bTV

Мая Младенова 07 септември 2013 в 10:09 14657 34

Ани Цолова и Виктор Николаев
Ани Цолова и Виктор Николаев

 

Решението ни да напуснем няма нищо общо с bTV. Това заявиха Анна Цолова и Виктор Николаев в интервю за Люба Кулезич в предаването ù "На светло" по Нова телевизия тази сутрин.

Двамата топ водещи на bTV бяха почти изгонени от телевизията за неподчинение. От понеделник, 9 септември те ще водят сутрешния блок на Нова телевизия.

Причината за раздялата на двамата водещи на сутрешния блок с bTV е била отказът им да изпълняват нареждания какви въпроси да задават и как да водят. Затова и сутрешният блок на bTV спря за пръв път от 13 години това лято, в разгара на протестите, избухнали заради назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Според информация, публикувана от pik.bg, конкретната причина станало интервю с премиера Пламен Орешарски, на което двамата няколко пъти му зададоха въпроса: "Кой Ви накара да застанете зад кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС", а вместо да отговори Орешарски отклоняваше разговора.

"Има много примери световни и в учебниците по колко пъти трябва да се задава един въпрос. Ние това интервю не го възприемаме като нещо кой знае какво или някакъв връх. Просто бяхме настоятелни", коментира днес Николаев.

Тази сутрин и Ани, и Виктор бяха категорични, че са запазили прекрасни отношения с колегите си и ръководството на bTV, благодариха им и намекнаха, че истинската причина е била натиск отвън. За отношенията на двамата журналисти с властта Николаев отговори: "Журналистите трябва да са в опозиция на властта, която и да е тя, каквато и да е тя". Журналистите не трябва да съществуват, за да бъдат харесвани, угоявани от властта, те трябва да бъдат опозиция на властта, допълни Анна Цолова.

Открих пълно съвпадение между предложението, което получих от Нова телевизия на ниво морал, естетика и затова съм тук, допълни тя.

По повод спирането на сутрешния блок на bTV Николаев заяви: "Имаше версия, че са се изморили и трябвало да си починат. Има обаче и друга - че някой се е изморил от нас и иска да си почине от нас".

"Не е вярно, че сме си тръгнали заради повече пари. Тук сме, за да кажем истината. Когато една неистина се повтаря с толкова много страст, е съмнително. През доста медии се опитва да се подмени действителността по отношение на нашето решение. Някой се опитва да накара хората да ни намразят, като пуска в публичното пространство нереалистично високи суми, срещу които ще работим. Българите живеят в нищета и много лесно можем да бъдем намразени, когато се обяснява колко много пари ще получаваме. Тя е нереалистична, няма нищо общо с истината", каза Цолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!