Софийската опера открива нова зала за деца

ОFFNews 01 февруари 2016 в 16:26 5039 0

Снимка от новата зала.

От 20-ти февруари залите на Софийската опера и балет се увеличават с още една – новата сцена на "Сити Марк Арт Център" (бившето студийно кино „Левски“), който отваря врати и за най-младите почитатели на класическото изкуство.

Модерната акустична зала с 300 места, разположена само на две трамвайни спирки от Операта, предлага на малките посетители и техните родители още една възможност за празнични емоции с детските спектакли на първия ни оперен театър. През февруари той представя там три любими заглавия от своя репертоар и „Концерт за бебоци“. Първият ни оперен театър стъпва на новата сцена през сезона, в който се отбелязват 125 години Софийска опера.

На 20 февруари от 11:00 часа ще бъде представен балетът за деца от Сергей Прокофиев „Пепеляшка. Написана по известната приказка на Шарл Перо, тази творба разказва как Добрата фея ще помогне да се сбъднат мечтите на малкото момиче.

От 17:00 часа същия ден е представлението на версията за деца на творбата на Моцарт „Вълшебната флейта“. В нея младият принц Тамино трябва да преодолее редица изпитания, за да разбере, че само ако сърцето ти е изпълнено с любов, можеш да отвориш вратата на Храма на мъдростта и вълшебната флейта да засвири.

На 27 февруари от 11:00 часа малчуганите от 0-3 години ще могат да се насладят на „Концерт за бебоци". Придружени от своите родители, баби, дядовци и близки, бебоците ще се забавляват под звуците на любими зимни детски песнички и мелодии от класиката, изпълнени на живо от артисти и мини-оркестър.

От 16:00 часа същия ден ще бъде представен спектакълът за деца от Андрей Дреников „Мечо Пух“. „Здравей приятелю, когато си до мен е слънчев моят ден!” се казва в песента на милия и добър Мечо Пух, който умее да бъде щастлив и най-много обича хапване и приключения с приятели в чуден „ден за тананикане”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!